Daniel Bodnar: “Eu în scaun cu rotile mă lupt cu hoții de lemn, iar ei îi protejează!”

Publicat: 04 apr. 2023, 14:00, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Daniel Bodnar: “Eu în scaun cu rotile mă lupt cu hoții de lemn, iar ei îi protejează!”

Chiar și în scaunul cu rotile, Daniel Bodnar nu se dă bătut. O ia pe urmele hoților de lemne, însă speranța că tăierile ilegale vor înceta sunt tot mai mici. Se teme pentru viața lui și a celor dragi, dar merge înainte. O parte dintre autoritățile locale sunt părtinitoare hoților de lemn.

Polițiștii din Suceava sunt preocupați mai mult să sancționeze activiștii civici în loc să rețină și să verifice adevărații hoți de lemn. Spre exemplu, luni, activistul civic Daniel Bodnar, aflat în scaun cu rotile, a fost sancționat contravențional pe legea 61/1991 pentru expresii și cuvinte jignitoare, pe motiv că l-a acuzat pe polițistă că este părtinitor hoților de lemn.

Bodnar: “Eu mă lupt în scaun cu rotile cu hoții de lemne, iar voi îi protejați în uniformă!”

Activistul civic Daniel Bodnar îi acuză pe polițiștii suceveni că sunt părtinitori cu hoții de lemne.

“Luați apărarea hoților și infractorilor? Nu vă este rușine la obraz? Uite aici omule, eu nu-mi pot folosi picioarele! Eu sunt în scaun cu rotile și mă lupt cu hoții, și tu în uniformă îi protejezi!”, a spus Daniel Bodnar.

Cine este Daniel Bodnar

Daniel Bodnar este cel mai cunoscut activist de mediu din judeţul Suceava, care militează pentru protejarea pădurilor din Bucovina și luptă împotriva tăierilor ilegale.

A trimis autorităților imagini și filmări cu hoții de lemn din Bucovina, contribuind în acest fel la prinderea lor în flagrant.

Daniel Bodnar a fost atacat de mai multe ori de hoţii de lemne, iar din acest motiv susţinătorii săi cred că accidentul a fost provocat cumva, însă polițiștii care au făcut cercetări la locul accidentului nu susțin ipoteza.

Potrivit presei locale, pentru că devenise o ţintă a hoţilor de lemne, Daniel Bodnar şi-a trimis soţia şi fetiţa în Austria, ca să le protejeze.