Rock FM, atacat de un profesor universitar de la ASE: Reclama la titlurile de stat e ca reclama la manele

Publicat: 05 apr. 2023, 23:01, de Ovidiu Zară, în ESENȚIAL , ? cititori
Rock FM, atacat de un profesor universitar de la ASE: Reclama la titlurile de stat e ca reclama la manele

Cunoscutul profesorul universitar Cristian Păun, care predã la ASE Bucureşti, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj cu tâlc la adresa postului de radio „Rock FM”, care recent a fãcut reclamã la titlurile de stat Fidelis.

„A face reclamă la titlurile de stat Fideli pe un post cu muzică rock, e ca și cum ai face reclamă  la concerte de muzică populară sau manele”, este concluzia profesorului Cristian Pãun.

A fi rocker înseamnă spirit liber, atitudine anti-sistem. Din toate piesele rock celebre reiese asta. Mereu am asociat rock-ul cu dorința de libertate. Ca atare, m-au scos din minți cei de la „Rock FM” zilele astea cu reclama la titluri de stat Fidelis. Că dă banii la stat, investește, ia dobândă „bună” (la jumătatea inflației, dar ce contează), că sunt sigure fiind garantate de stat (un stat aflat spre rating „C” – junk = gunoi investițional, dar ce contează). Cheamă în studiou pe consiliera ministrului de finanțe să cânte ode pe subiect.

În loc să apere libertatea noastră, așa cum stă bine unui post pentru rockeri, ei fac reclamă la opusul ei. În loc să se întrebe de ce statul ăsta se întinde mult mai mult decât îi este plapuma sau ce face cu banii noștri de nu îi ajung, ei o dau înainte pe contrasens.

E foame mare și de o parte și de alta. Însă ar trebui să le spună cineva că sunt pe miriște rău cu asta. Că au sărit calul. E ca și cum ar face reclamă pe post la concerte de muzică populară sau manele. Să vorbești până la epuizare despre importanța manelelor în viața rockerilor. După ce dai pe post Metallica sau Iron Maiden. Asta se întâmplă când educația economică este extrem de precară. Se întoarce lumea cu susul în jos”, este mesajul profesorului Păun.