Alertă printre primarii din Giurgiu: Toți care au lucrat cu Bădălău vor trece pe la DNA

Publicat: 15 apr. 2023, 13:30, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
<strong>Alertă printre primarii din Giurgiu: Toți care au lucrat cu Bădălău vor trece pe la DNA</strong>

Punerea sub control judiciar de către DNA a lui Gabi Bădălău, fiul baronului PSD Niculae Bădălău,  a generat o panică fără precedent în rândul primarilor din județul Giurgiu.

Primarul de serviciu al lui Bădălău

DNA îl acuză pe Gabriel Bădălău că ar fi dat mită unui primar dintr-o comună giurgiuveană pentru a primi un contract de înființare a unei rețele de apă. Este vorba de edilul comunei Bucșani, Dan Pasat, cel căruia îi dăduse mită și Bădălău senior. Dosarul lui Bădălău jr.a fost disjuns din dosarul tatălui său, potrivit rechizitoriului lui Bădălău senior, arestat preventiv și el într-un dosar DNA la finalul anului trecut. La percheziția informatică, procurorii au găsit în telefonul Elenei Matache discuții cu Gabi Bădălău din septembrie – octombrie 2021, din care reiese că acesta supraveghea transmiterea comisionului către primarul din Bucșani. Nu trebuie omis afaptul că Bădălău jr. a fost implicat cu diverși interlopi și în traficul de mașini furate (Beizadeaua Gabi Bădălău, implicat cu interlopii în traficul de mașini furate).

După Paște, începe pelerinajul la DNA

Însă, după vizita la DNA a lui Gabi Bădălău și anunțul începerii urmăririi penale împotriva sa, în administrațiile locale din județul Giurgiu a avut loc un cutremur fără precedent. Potrivit informațiilor noastre, toți primarii din județul Giurgiu unde firmele familiei Bădălău au efectuat diverse lucrări și mai au și acum în derulare vor trece pe la DNA pentru a da explicații. Și astfel, după Paște, respectivii edili vor trebui să explice procurorilor DNA cum s-au derulat afacerile cu firmele familiei Bădălău. Ca atare, Paștele nu le va tihni multor primari giurgiuveni!