07:28, 11.09.2024 • ESENȚIAL
Cât costă primele căpșune românești în piață. Scumpe, dar gustoase
Au apărut primele căpșune românești în piețele din Capitală, iar prețul este pe măsură: ca la fiecare început de sezon. Ce-i drept, este la jumătate față de cât erau tomatele înainte de Paște, dar căpșunele tot sunt mai scumpe decât un kilogram de carne de porc, de exemplu.
Cei care ies primii cu căpșune pe piața Capitalei sunt producătorii de la Greaca din județul Giurgiu, unde există o adevărată tradiție în cultivarea căpșunelor. În acest an, primele fructe se găsesc pe tarabe cu prețuri care încep de la 35 de lei/kg.
Deși prețul este mai mare cu 10 lei/kg față de marfa din import din Turcia sau Grecia și chiar decât oferta din supermarketuri, căpșunele de Greaca au destulă trecere pentru cei cu dare de mână, pentru că au gust și sunt aromate, potrivit Știrile Protv.