Care sunt pașii secreți pentru inversarea bătrâneții

Publicat: 07 mai 2023, 08:30, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Care sunt pașii secreți pentru inversarea bătrâneții

Un om de știință susține că a reușit să inverseze procesul de îmbătrânire. Este vorba, mai exact, de David Sinclair, un biolog molecular de la Harvard, care a dezvăluit că a găsit o metodă pentru menținerea unei vârste biologice optime și a afirmat că a reușit să își inverseze propriul proces de îmbătrânire urmând patru pași simpli.

David Sinclair afirmă că, atunci când își verifică vârsta biologică, ADN-ul său se înregistrează ca având doar 43 de ani, deși are de fapt 53 de ani. Ca atare, el spune că a reușit să își inverseze îmbătrânirea, permițând corpului său să îmbătrânească mai încet.

Pașii secreți descoperiți de acesta nu necesită niciun fel de intervenție chirurgicală intensă. Omul de știință susține că suplimentele, mai puțin stres și chiar postul intermitent l-au ajutat să își reducă vârsta biologică și să își mărească longevitatea vieții.

Însă, acești pași nu ar trebui să fie tratați ca un sfat medical, deoarece știința din spatele lor este încă foarte neclară.

Exercițiile fizice sunt esențiale. În acest sens, omul de știință relatează că face exerciții aerobice de cel puțin trei ori pe săptămână. Un al secret îl reprezintă și ceaiul verde, pe care Sinclair susține că îl bea o dată sau de două ori pe zi. Beneficiile ceaiului verde pentru sănătatea ta au fost abordate de mai multe ori în diferite studii, iar Sinclair spune că adăugarea acestuia în dieta ta zilnică este o modalitate bună de a ajuta la încetinirea ceasului de tic-tac al corpului tău.

El ia, de asemenea, câteva suplimente care conțin resveratrol, un compus despre care se crede că ajută la încetinirea îmbătrânirii organelor din corpul uman.

Un rol important în procesul de reducere a vârstei biologice este și postul intermintent, pe care David Sinclair spune că l-a urmat. Un alt lucru pe care acesta l-a pus în practică a fost evitarea idioților și a nesimțiților ori de câte ori este posibil. Acest lucru ajută la reducerea stresului, ceea ce Sinclair spune că poate ajuta, de asemenea, la scăderea vârstei biologice.

În timp ce fiecare dintre acești pași poate avea un anumit beneficiu pentru sănătatea dumneavoastră, cercetările cu privire la cât de benefice sunt pentru încetinirea îmbătrânirii sunt încă neclare și niciunul dintre acești pași nu ar trebui să fie tratat ca un leac atotcuprinzător pentru îmbătrânire.