Negocieri intense, înainte de rotativă. De ce se tem liberalii de cei de la AUR

Publicat: 16 mai 2023, 16:54, de Florentin Lucaniuc, în POLITICĂ , ? cititori
Negocieri intense, înainte de rotativă. De ce se tem liberalii de cei de la AUR
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă SURSA FOTO: Antena3

Conducerea PNL a propus ca echipa de negociere să ceară un pact de neagresiune între partenerii de coaliţie, precum şi un pact de necolaborare cu AUR.

PNL s-a reunit marți, 16 mai, într-o ședință a conducerii, unde a pus o condiție privind AUR pentru echipa de negocieri a partidului privind rotativa guvernamentală.

În cadrul discuţiilor din interiorul şedinţei PNL s-a propus ca echipa de negociere să ceară un pact de neagresiune între partenerii de coaliţie, precum şi un pact de necolaborare cu AUR.

Preşedintele Nicolae Ciucă a transmis liberalilor că nu PNL este generator de discuţii.

”Putem sa înţelegem că sunt alte discuţii, ok, dacă sunt, negociem. Dar nu a fost corect să aibă loc nişte discuţii care nu au vizat funcţii şi să se arunce fake news-ul că noi am vrea posturile cuiva”, le-a spus acesta liberalilor.

Premierul Nicolae Ciucă îşi depune mandatul pe 26 mai, au precizat surse politice. Liderul PNL nu vrea să preia portofoliul Apărării, însă se gândeşte la varianta de a fi vicepremier în noul Executiv. Cele două partide din coaliţie, PSD şi PNL, care s-au reunit în şedinţe, la Parlament, vor decide ce ministere vor fi comasate, o şedinţă a coaliţiei de guvernare urmând să aibă loc miercuri.