Arbitrul francez Benoit Bastien a eliminat CFR Cluj din Europa League

Publicat: 10 dec. 2020, 22:08, de Aurel Drăgan, în SPORT , ? cititori
Arbitrul francez Benoit Bastien a eliminat CFR Cluj din Europa League

CFR Cluj avea nevoie de victorie în disputa cu Young Boys Berna pentru a se califica în primăvara europeană. Din păcate, meciul a fost distrus de arbitrul central care a greșit flagrant când a acordat penaltiul (lovitura de la 11 metri) cu care elvețienii au câștigat.

Meciul a decurs în nota obișnuită a unei dispute în care echipa gazdă avea la dispoziție și egalul pentru a merge mai departe, iar oaspeții (CFR Cluj) aveau nevoie de victorie. Nu s-a riscat nimic în prima repriză, iar meciul s-a aprins în a doua jumătate a reprizei secunde.

Elvețienii au început să se apere tot mai mult și să tragă de timp, semn că era doar o chestie de timp până când CFR Cluj va marca. Ceea ce s-a și întâmplat în minutul 84, prin golul înscris din acțiune de Debeljuh, care se afla totuși vreo 5 cm în offsaid.

Dar arbitrul nu a vrut să îi lase pe elvețieni să se plângă de arbitraj, așa că a dictat un penalti inexistent în minutul 90. La o fază în care Bălgrădean, portarul CFR, a respins o mingie din fața porții și l-a atins pe atacantul Zesiger al elvețienilor. Cum Bălgrădean a atins primul mingea, nu exista niciun motiv să se dea penalti, mai ales că portarul doar l-a atins pe elvețian, nu l-a lovit.

Desigur, nu a contat. Iar pentru proteste, Bălgrădean a primit și cartonașul roșu, drept pentru care a ieșit de pe teren. Sandomierski, portarul de rezervă, a fost aproape să respingă mingea șutată de Nsame, dar nu suficient. Scorul a redevenit egal în minutul 92.

Salvatorul elvețienilor Nsame a văzut cartonașul roșu la următoarea fază a meciului, când l-a faultat pe Camora doar pentru a întrerupe jocul.

Clujenii nu doar că nu au reușit să înscrie, dar au mai luat un gol în care au fost prinși pe contraatac, iar Sandomierski singur cu doi elvețieni nu a avut ce face. În minutul 96 Young Boys Berna conduceau cu 2-1 și era clar că meciul e terminat.

Dar, nu! Nu înainte ca mijlocașul clujenilor Djokovic să mai vadă un cartonaș roșu pentru proteste. Arbitrul francez Benoit Bastien a făcut praf meciul și l-a scăpat complet din mână în ultimele zece minute.

Culmea este că CFR Cluj chiar a pierdut meciul din cauza arbitrului. Iar elvețienii nu meritau să ajungă în primăvara europeană în dauna echipei noastre.