Carne de pui obținută în laborator, în restaurante din SUA
SUA a autorizat pentru prima dată vânzarea de carne de pui produsă în laborator de două companii, transmite AFP.
Ministerul american al Agriculturii(USDA) a controlat și a aprobat sistemele de securitate sanitară ale companiilor Upside Foods și Good Meat, a indicat pentru AFP purtătorul de cuvânt.
Aceste produse vor fi foarte curând disponibile în unele restaurant, au precizat cei doi producători.
Cele două societăți au obținut încă din noiembrie anul trecut undă verde din partea agenției care asigură securitatea alimentară în SUA (FDA), în timp ce Ministerul Agriculturii a aprobat deja săptămâna trecută conformitatea etichetelor.
Această aprobare va modifica în mod fundamental modul în care carne va ajunge pe masa noastră, a afirmat Uma Valeti, CEO și fondator al Upisde Foods, care a mai spus că este ”un pas uriaș spre un viitor mai durabil”, într-un comunicat.
Josh Tetrick, CEO și cofondatator și PDG al Eat Just, compania din spatele Good Meat, a fost încântat că este permisă vânzarea de carne produsă în laborator în cea mai mare putere a lumii.
Compania sa a fost prima care a primit aviz de comercializare a cărnii artificiale la Singapore, în 2020.
Un recent studiu al Universității California, care încă nu a fost analizat de alți oameni de știință, a arătat că toate fazele de producție a cărnii obținute în laborator necesită mai multă energie și degajă o cantitate mare de gaze cu efect de seră.