Loteria Română, afacere bună, lăsată pe mâini proaste. Politicul numește în conducere numai incompetenți

Publicat: 30 iun. 2023, 19:36, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Loteria Română, afacere bună, lăsată pe mâini proaste. Politicul numește în conducere numai incompetenți
Loteria Romana

Deși ar trebui să fie una dintre companiile de succes ale statului, Loteria Română se zbate între profit și supraviețuire. Iar asta pentru că, de 33 de ani, politicienii aflați vremelnic la conducerea țării, numesc toți incompetenții în funcțiile de șefi ai Loteriei.

Loteria Română a rămas ultima din Europa. Suntem singurii care nu avem loterie online, inclusiv Loteria din Republica Moldova, unde eu fac consultanță, are loterie online și știm foarte bine exact unde este Moldova din punct de vedere economic, ce resurse are sau ce capabilități.

Noi nu avem absolut nimic, nu avem nici măcar pariuri. Nu putem să vindem bilete online, deşi ar fi nevoie de un soft foarte simplu de făcut şi foarte ieftin și nu ar dura mai mult de două săptămâni. Nu e nimic complicat sau sofisticat, e doar o bătaie de joc extraordinar de mare la adresa acestei companii.

Loteria Română a fost înființată de Regele Carol în scopuri caritabile și pentru ajutorarea Caselor de Bătrâni, Caselor Sociale, spitalelor și politicul îşi bate joc enorm de tare de ea, pentru că se pun oameni incompetenți, incapabili.

Ionuț-Valeriu Andrei n-a prins loc în Comitetul Executiv al European Lotteries

Ionuț-Valeriu Andrei, personajul cel care ocupă postul de director general al Loteriei Române, se întoarce învins acasă, dar cu bucuria de a fi bifat o vacanță de aproape o săptămână pe banii Ministerului Economiei.

Oficialul revine cu coada-ntre picioare de la Sibenik, Croația, oraș în care, în perioada 4-7 iunie, a avut loc Congresul European Lotteries, autoritatea care strânge sub o umbrelă mare și generoasă loteriile naționale de pe tot continentul.

Directorul Loteriei Române, funcție exclusiv politică, spera să prindă un post călduț, pentru următorii ani (mandatul se întindea până în 2025), în Comitetul Executiv al asociației care adună 77 de organizații din 44 de țări.

Ionuț-Valeriu Andrei a ratat poziția, în condițiile în care Loteria noastră este în Neolitic ca nivel de dezvoltare și de performanțe, iar promisiunea românului că merită toată încrederea, făcută acasă înaintea votului și conținând cuvinte fără acoperire, n-a trecut. Omul nostru se credea la congresele de partid, în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Perspectiva mea unică și dedicarea neclintită față de inovare vor aduce idei noi și oportunități Comitetului Executiv. Întemeiat pe valori precum integritatea, corectitudinea, loialitatea și onestitatea, mă angajez să promovez o industrie a loteriei unificată și înfloritoare în toată Europa. Acum este momentul să valorificăm această oportunitate de a crea schimbări pozitive pe tot continentul”, declara, înaintea plecării spre Croația, Ionuț-Valeriu Andrei, în revista săptămânală „Loto Prono”, editată de Loteria Română.

Rezultatul votului de miercuri, 7 iunie, nu putea fi altul, în condițiile în care pe gorjeanul nostru lăudăros, „garantat PSD” și fără pic de expertiză în domeniu, nu-l știe nimeni în România, darămite în Europa.