Cum să-ți protejezi părul în timpul verii
Soare, vânt, aer de mare, sare și clor. În timpul verii, părul este într-adevăr expus dușmanilor reali ai frumuseții. Rezultatul? După o perioadă lungă în care podoaba ta capilară a fost supusă unor temperaturi ridicate, nici nu e de mirare că firele de păr devin uscate și fragile și tind să cadă.
Dar, înainte de a apela cu disperare la coafor, poți apela cu încredere și găsi sprijin în produse de restructurare și obiceiuri bune, atât înainte, cât și după plajă.
Așa cum am amintit deja, în timpul verii, părul poate suferi foarte mult din cauza soarelui, căldurii și a umidității. Razele UV au consecințe atât asupra arborelui, cât și asupra scalpului. Prin urmare este esențial să-l protejăm în mod adecvat pentru a nu ajunge într-un timp scurt să avem un păr uscat, tern și fragil. Ce poți face? Ce soluții ai la îndemână?
Iată câteva sfaturi pentru a proteja și îngriji părul în timpul verii:
Primul pas: prevenția!
Pentru a evita să acționezi last minute asupra consecințelor nefavorabile, e mai bine să aplici măsuri la timp. Astfel, îți poți pregăti părul din timp, pentru a-l face mai rezistent la agresiunile externe tipice verii. La final, tu vei fi câștigătoarea și posesoarea unei podoabe capilare frumoase și sănătoase!
Oprește tratamentele de iluminare!
În primul rând, trebuie să eviți să-ți stresezi excesiv părul chiar înainte de a ajunge la plajă. Mai bine să spui nu iluminării părului, colorării și tratamentelor permanente, deoarece aceste proceduri dăunează părului deja slăbit și riscă să-l expună la factori de mediu mai puțini prietenoși. De aceea, este recomandat să amâni procedurile de iluminare sau de colorare la care ai visat încă de la începutul verii până după întoarcerea din vacanță.
Liber la tăiat! Adoptă o tunsoare practică!
Pe timpul verii și, mai ales înainte de a pleca în vacanță, alege o tunsoare care nu necesită o coafare specială, astfel încât să îți poți lăsa părul să se usuce natural, la aer. Mai bine să optezi pentru o tunsoare ușor de gestionat și care nu necesită stilizare sau apelarea la serviciile unui coafor.
În acest sens, este bine de amintit că tăieturile bob și pixie au din start un avantaj: părul tuns astfel poate fi stilizat cu un ulei de păr ușor și apoi lăsat să se usuce natural.
Cu toate acestea, dacă nu vrei să renunți la părul lung, nu uita să pui în trusa de vacanță un șampon, un balsam și câteva măști pe care să le folosești în fiecare zi. De asemenea, optează pentru coafuri care lasă lungimile blânde. În cazul părului lung, sfatul este să-l prinzi, apelând la coafuri lejere și evitând cozile prea mici, strânse și înalte, care trag părul riscând să-l distrugă.
Evită șocul termic!
Înainte și în timpul verii, experții în materie de păr recomandă, de asemenea, renunțarea la placa de îndreptat și la coafarea cu uscător și ondulator, deoarece acestea sunt instrumente care provoacă un șoc termic părului. Cu toate acestea, situația se poate schimba ușor în funcție de tipul de păr: dacă ai un fir de păr gros, îți poți permite să utilizezi placa de îndreptat din când în când. Însă, nu exagera, pentru că riști să-l distrugi fără a-l mai putea remedia.
Protejează-ți părul de razele UV
Atunci când petreci mult timp sub razele soarelui sau odată ce ai ajuns la plajă, ce ar trebui să ai în geantă pentru a-ți proteja părul de apa mării și de soare? Ei bine, în primul rând trebuie să ai în vedere cele două zone ce trebuie protejate: părul și scalpul.
În acest sens, pentru protejarea firelor de păr poți utiliza un ulei, un gel sau un produs de pulverizare, pentru a fi distribuit pe întreaga lungime a părului. Același produs trebuie să ajungă și la nivelul scalpului, care trebuie protejat special înainte de a fi expus la soare.
De fapt, cunoaștem ce efecte pot produce razelor ultraviolete pe piele, dar cu toate acestea, trebuie să știm că și scalpul este, de asemenea, afectat. De fapt, scalpul este partea corpului cea mai expusă la radiațiile solare și, în cazul în care nu este protejat în mod adecvat, s-ar putea arde și suferi tulburări mai mult sau mai puțin grave.
Folosește pălării sau eșarfe, de preferință din paie, pentru că sunt ușoare și combat transpirația. Acestea sunt folosite pentru a evita expunerea directă la lumina soarelui.
Aplică întotdeauna un ulei protector sau leave-in conditioner care are aceeași funcție pe păr pe care o poate avea o protecție solară ca ecran de apărare pe piele.
Ce rol au uleiurile de păr? Sunt ideale pentru îngrijirea părului chiar și în vacanță, menținându-l hidratat și păstrându-i strălucirea și culoarea. Totodată, creează o barieră protectoare care împiedică pătrunderea clorului, a sării și a luminii solare în firul de păr. Ca întotdeauna, este necesar să-l aplici în mod corect pentru a-i vedea efectele și apoi să-l răspândești bine pe părul umed sau uscat (eventual, cu ajutorul unui pieptene), repetând aplicarea după câteva ore.
Cum se utilizează? Se aplică pe părul spălat, pe lungime, până la vârfuri. Nu este necesară clătirea părului!
Un alt sfat de care să ții cont: După baia sau înotul în mare sau în piscină, este recomandat să faci întotdeauna un duș: apa proaspătă elimină sarea sau clorul care slăbește și usucă părul. După aceea, aplică din nou uleiul protector.
Și mai ales, nu uita să aplici o protecție after sun pentru păr: obligatoriu! Aceasta protejează părul de soare, vânt și agenți externi. În plus, hidratează și hrănește tulpina părului, oferindu-i suplețe și strălucire.
De asemenea, poate fi util să aplici măști de regenerare, hidratare și restructurare a firului de păr.
Orice gest corect și sănătos pe care îl faci pentru părul tău, va avea ca rezultat o podoabă capilară sănătoasă, cu aspect frumos și îngrijit.