ALERTĂ! România ar putea fi lovită de tornade devastatoare

Publicat: 13 iul. 2023, 17:25, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
ALERTĂ! România ar putea fi lovită de tornade devastatoare

Un serviciu european de monitorizare a furtunilor severe a emis o prognoză alarmantă pentru România, atrăgând atenția că joi seară se așteaptă vânt puternic în rafale, grindină de dimensiuni mari și foarte mari, precum și posibilitatea formării tornadelor.

Un expert în meteorologie din Oradea a explicat pentru publicația Bihoreanul.ro că acest pericol este valabil și pentru județul Bihor, motiv pentru care cetățenii ar trebui să fie precauți.

„Este destul de sigur că joi după-masă spre seară vom avea un sistem de furtuni, nu se știe exact pe unde va intra în țară. Dacă va fi pe la Chișineu-Criș, va lovi Oradea din plin, dar alte estimări arată că ar putea intra pe la sud-vest de Timișoara. Cert este că și noi vom resimți ceva, nu știm cu ce intensitate”, a declarat Alex Trandafir (foto), joi, pentru sursa mai sus menționată.

„Se așteaptă să izbucnească furtuni severe și extrem de severe pe un front din nordul Italiei până în România și Ucraina”, a transmis Estofex, publicând și o hartă a simulării fenomenelor.

Conform acesteia, România, inclusiv județul Bihor, se va confrunta cu fenomene de nivel 3, adică foarte severe, dar și de nivel 2.