O profesoară a fost concediată din cauza comportamentului său agresiv

Publicat: 14 iul. 2023, 20:38, de Andreea Caraua, în SOCIAL , ? cititori
O profesoară a fost concediată din cauza comportamentului său agresiv

O profesoară de matematică de la Liceul Teoretic Azuga a fost concediată din motive disciplinare, după ce mai mulți părinți au semnat o petiție.

Părinții au relatat că profesoara a folosit cuvinte jignitoare, spunând copiilor că vor ajunge „niște ratați” sau amenințându-i că nu vor promova anul școlar în cazul în care părinții lor refuzau să le ofere meditații private.

Matematica a devenit un coşmar. Liceul l-am făcut la Buşteni doar ca să nu o mai am ca profesor”, a susținut un fost elev.

Un parlamentar, informat despre problema cu care se confruntau elevii în fața acestei profesoare, a trimis o petiție semnată de părinți ai actualilor și foștilor elevi afectați către Ministrul Educației și Inspectoratul Județean Prahova, cerând urgentarea demarării unei investigații disciplinare împotriva profesoarei în cauză.

În şedinţa din 07.07.2023, Consilul de Administraţie al Liceului Teoretic Azuga a decis să-i desfacă disciplinar contractul de muncă profesoarei de matematică, acuzată de abuzuri grave de peste 100 de părinţi ai unor actuali şi foşti elevi ai Liceului Teoretic Azuga. Decizia vine în urma cercetărilor pe care le-am cerut Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Judeţean Prahova şi Liceului Teoretic Azuga”, a declarat, vineri, deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu, membru al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

Părinții elevilor au acuzat-o pe profesoară de „comportament discreționar și nerespectarea prevederilor legale”, afirmând că aceasta exercita presiuni asupra propriilor elevi pentru a face meditații contra cost cu ea. Părinții au mai reclamat faptul că profesoara a trecut rezultatele simulării Evaluării Naționale în catalog fără a solicita acordul scris al elevilor sau al părinților și a acordat note elevilor chiar și în timpul Săptămânii Verzi, încălcând astfel prevederile Ordinului 3.629/02.02.2023.

Alte acuzații aduse acestei cadre didactice se referă la un „comportament abuziv, dezonorant și neprofesionist în raport cu elevi”, părinții reclamând acte de bullying și hărțuire verbală la adresa elevilor. Ei au menționat și că, la un moment dat, un elev a leșinat în timpul orei, iar alți elevi au avut atacuri de panică din cauza ei, conform digi24.ro.