14 infracțiuni la 14 ani

Publicat: 23 iul. 2023, 14:00, de Andreea Caraua, în ESENȚIAL , ? cititori
14 infracțiuni la 14 ani

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de arest preventiv pentru o tânără adolescentă în vârstă de doar 14 ani, ca urmare a săvârșirii a nu mai puțin de 14 infracțiuni de furt și furt calificat.

Această inculpată fusese anterior reținută în legătură cu aceste acuzații.

Conform probatoriului adunat până acum, activitatea infracțională a tinerei s-a desfășurat pe o perioadă de aproximativ cinci luni, în care a comis nu mai puțin de 14 furturi, dintre care șase au fost clasificate ca furturi simple, iar opt ca furturi calificate. Valoarea totală a prejudiciului estimat se ridică la suma de 8.780 lei, la care se adaugă valoarea a nouă telefoane mobile, totalizând peste 20.000 de lei.

Pentru a-și atinge scopurile, adolescenta a folosit diverse metode, profitând fie de neatenția persoanelor vătămate, fie de absența lor din locuințe sau chiar de momentul în care acestea dormeau. În unele cazuri, ea a pătruns în sediile unor instituții și companii private, iar în altele, în locuințele unor persoane vătămate sau în sălile de spital, profitând de momentele în care acestea primeau îngrijiri medicale. Principalul obiect al furturilor a fost reprezentat de telefoanele mobile, dar au fost sustrase și sume de bani, în funcție de ocazie.

În timpul desfășurării infracțiunilor, adolescenta a beneficiat de sprijinul altor minori în unele situații, dar conform legii, aceștia nu vor fi supuși răspunderii penale pentru complicitatea lor în aceste fapte.

Pe măsură ce anchetatorii continuă investigațiile în acest caz, adolescenta a fost prezentată instanței de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv.