La Galați, Concurs Național de Pescuit pentru Nevăzători, unic în țară

Publicat: 26 iul. 2023, 06:30, de Sorin Costea, în SOCIAL , ? cititori
La Galați, Concurs Național de Pescuit pentru Nevăzători, unic în țară

La Complexul de agrement de la Balta „Zătun”, situată pe malul Dunării, în apropierea Galațiului, a avut loc pe 26 iulie a 5-a ediție a „Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere”.

Pentru mulți pare incredibilă știrea organizării unei astfel de competiții, dar este posibil ca și persoanele cu deficiențe de vedere să aibă această pasiune, pentru că sunt utilizate undiţe special modificate pentru nevăzători.

De asemenea, la fixarea momelilor în acul sau lansetei sau undiței, fiecare concurent este ajutat de un însoțitor.

Concursul național este organizat de Consiliul Județean (CJ) Galați în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Ca la orice concurs de pescuit, se vor trage la sorți pontoanele de pe care vor pescui concurenții, iar câștigătorii vor fi desemnați în urma cântăririi tuturor exemplarelor capturate.

În acest an, s-au înscris în competiție 110 concurenți cu însoțitorii lor, din Galați, Arges, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Vor fi acordate premii pentru locurile I, II și III, în funcție de de cantitatea de pește care a fost prinsă, dar vor mai fi acordate și „Premiul pentru cel mai tânăr pescar” și „Premiul pentru cea mai mare captură”.

Ca și la edițiile, seara va fi o cină festivă pentru toți participanții, cu specialități din pește.

„Este un eveniment care aduce foarte multă bucurie în sufletele participanților. De asemenea, pentru că la această competiție pescărească vin persoane din toată țara, este și o oportunitate de a se întâlni, a socializa și a se cunoaște mai bine. Dincolo de pasiunea pentru pescuit, ingredientele de bază ale acestui eveniment sunt relaxarea și voia bună pentru toți participanții care și-au propus să vină la Galați la singurul concurs de pescuit destinat nevăzătorilor organizat în România.

Ca de fiecare dată și anul acesta vom asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor lor, transportul de la hotel la baza de agrement și retur, masa și bineînțeles premiile concursului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Concursul de Pescuit pentru Nevăzători, unic în țară, a fost organizat pentru prima oară în 2018 și a devenit o inițiativă de succes încă de la prima ediție, la care au participat peste 80 de concurenți și însoțitorii lor din mai multe județe.