Surpriză: Ministrul Marcel Boloș nu știa ca bugetarii și-au luat salariile încă de joi. EXCLUSIV

Publicat: 11 aug. 2023, 12:29, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
Surpriză: Ministrul Marcel Boloș nu știa ca bugetarii și-au luat salariile încă de joi. EXCLUSIV

Cum o mare parte dintre funcționarii de la Finanțe și Trezorerie protestează și vineri, întrebarea care este pe buzele tuturor, acum, este legată de plata lefurilor către bugetari, în contextul zilelor libere de Sfânta Maria. Spre surpriza tuturor, am aflat că banii au fost virați, și încă de joi, la o mare parte dintre instituțiile de stat.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, dădea asigurări, vineri dimineața, că salariile bugetarilor vor fi plătite în timp util în aceeași zi, fiind programate peste 14.000 de plăți.

Mai mult, premierul Marcel Ciolacu a intervenit și el și a cerut ca salariile să fie plătite de urgență până la ora 12.00.

Marea surpriză este că lefurile erau deja în conturi încă de joi sau cel puțin la acele instituții unde am sunat noi. Așa de exemplu, la un minister important plățile fuseseră efectuate, ieri, la fel și la o direcție de asistență socială din București care ține de primăria locală.

Lucrurile par să se clarifice și în ceea ce privește profesorii, pentru care 11 august era programată drept zi de salariu, în condițiile zilelor libere de Sfânta Maria. În mod normal, pe 14 se dau lefurile. La acest moment, banii au fost virați de trezorerii instituțiilor de învățământ, iar lefurile au început să intre în conturile salariaților.

În sistemul bugetar lucrează peste 1,2 milioane de persoane.

Citește și Continuă protestele la Finanțe! Boloș: ”Lumea trebuie să aibă răbdare”