Explozia de la Crevedia. Fost angajat: Amestecau gaz de butelie cu propan și-l vindeau ca GPL

Publicat: 31 aug. 2023, 06:00, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Explozia de la Crevedia. Fost angajat: Amestecau gaz de butelie cu propan și-l vindeau ca GPL

Un fost colaborator al firmei din Crevedia susține că angajații ar fi combinat gazul de butelie cu propan, pentru a-l vinde mai apoi ca fiind GPL pentru mașini, la un preț de 3 ori mai mare.

Potrivit unui fost colaborator al lui Ionuț Doldurea, gazele erau combinate noaptea, în cisterne, sâmbăta sau duminica, în condițiile în care gazul de butelie are un preț de 0,7-0,8 lei/l, iar GPL-ul un preț de peste 3 lei.

Prin urmare, gazul amestecat era astfel vândut la un preț triplu. 

„Gazul nu mergea în butelii pentru populație. De aia amestecau! (…) Gazul pentru populație are cifra octanică foarte mică, mai mult butan decât propan. Ca să vinzi la mașină, nu poți să vinzi gaz de butelie, de populație, amesteci cu un gaz mai puternic, cu propan mai mult. Ei făceau amestecul ăsta între cisterne. (…) Eu am aflat de ea pentru că am lucrat cu ei. În parcarea aia descărcau dintr-o cisternă în alta. Ei tot timpul descărcau, ei descărcau noaptea. Făceau mai mult sâmbăta și duminica. Vedeți că treaba asta (explozia, n.red.) a fost sâmbăta! Sâmbăta și duminica, atunci când nu sunt ISCTR-urile, nu sunt controale”, a susținut într-o intervenție la un post TV fostul colaborator al companiei care deținea stația GPL din Crevedia .