Cine a forțat-o pe Ștefania Ferencz să plece de la MAI. A strâns ceva bani frumoși la București

Publicat: 03 sept. 2023, 18:00, de Victor Scarlat, în News , ? cititori
Cine a forțat-o pe Ștefania Ferencz să plece de la MAI. A strâns ceva bani frumoși la București

Gabriella Ștefania Ferencz a fost eliberată recent din funcție la cerere, însă, în realitate, ar fi vorba de presiuni din partea actualului ministru de Interne, Cătălin Predoiu, care i-ar fi cerut să lase liber postul de secretar general.

Dacă ne gândim că toate deciziile care se iau în cadrul ministerului trec prin mâna secretarului general, este lesne de înțeles de ce a făcut Predoiu acest lucru.

Clujeanca Ștefania Ferencz, ”umbra” lui Lucian Bode pe vremea cât a fost ministru al Transporturilor, și apoi ministru de Interne, va reveni cel mai probabil la Primăria Cluj-Napoca, unde are locul asigurat. De altfel, i se mai spune și blonda lui Boc.

Până una-alta, i-a mers destul de bine în Capitală, unde a strâns lunar sume frumușele, adică aproximativ 10.000 de euro, față de 10.000 lei la Cluj, potrivit presei locale.

Cel mai mult, Ferencz a câștigat de la Eximbank (venit anual de 257.916 lei), unde este membră în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări, potrivit declarației de avere din 2022. La această sumă se mai adaugă altele la fel de importante de pe la mai multe Consilii de Administrație, unde era pusă de partid:

  • Consiliul de administrație ROMATSA București – 67.429 de lei
  • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – 92.760 de lei
  • Compania Națională de Căi Ferate CFR SA – 86.292 de lei

Din poziția de secretar general al Ministerului de Interne, condus de sălăjeanul Lucian Bode, Ferencz încasa pe an încă 110.000 de lei. 

Anterior, în perioada 2019 – 2020, a fost secretar general la Ministerul Transporturilor, condus tot de Bode. Ștefania Ferencz a venit la București de la Primăria Cluj, unde a fost director general între 2014 – 2019. Probabil, și acum va reveni tot aici.