Marcel Ciolacu în Plenul Parlamentului: „De astăzi s-a terminat cu dubla măsură și banii făcuți ușor din evaziune fiscală!”
„Vin astăzi în fața dumneavoastră, pentru a angaja răspunderea Guvernului pe care îl conduc pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară”, și-a început discursul premierul României de la tribuna Parlamentului, cu ocazia asumării răspunderii pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.
„De astăzi s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepțiile peste excepții din mediul privat! Și mai ales, s-a terminat cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în ședința comună a celor două camere reunite ale Parlamentului, prilejuită de asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.
Premierul a spus că s-a săturat, la fel ca toți românii, de ipocrizie și de privilegii pentru unii, în timp ce alții trebuie să tragă din greu: „M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu ești șef la stat, atunci nu mai poți munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenții ori facilități fiscale, atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea! M-am săturat să văd că unii își încasează lună de lună salariul, fără să aibă vreo performanță, în vreme ce alții trebuie să muncească pe rupte pentru acel salariu! M-am săturat să văd cum unii își pot plăti corect toate taxele, contribuțiile și impozitele, iar alții urlă ca din gură de șarpe că nu se poate să fii corect! Trebuie să înțelegem cu toții, că așa cum a fost până acum, statul român nu poate merge mai departe! Nu mai putem să ne mințim unii pe alții, nu mai putem să ne facem că facem, nu mai putem să cerem mereu… fără să dăm nimic în schimb! Trebuie să punem tot sistemul pe baze corecte și echitabile pentru toți cei care muncesc, indiferent unde muncesc – la stat sau la privat!”, a spus Marcel Ciolacu și a adăugat: „Astăzi se va încheia o etapă din istoria României și se va încheia cu șmecheria!”
Potrivit art.114 din Constituţie, dacă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului de lege va fi depusă o moţiune de cenzură, care va fi adoptată de Parlament, Guvernul va fi considerat demis. Dacă nu va exista în acest termen o moţiune de cenzură adoptată de Parlament, proiectul de lege prezentat va trece, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern.