Uniunea Europeană va oferi 15 miliarde de euro țărilor care acceptă mai mulți refugiați

Publicat: 27 sept. 2023, 17:15, de Daria Diaconeasa, în ESENȚIAL , ? cititori
Uniunea Europeană va oferi 15 miliarde de euro țărilor care acceptă mai mulți refugiați

Liderii de la Bruxelles promit mai mulți bani țărilor care primesc mai mulți refugiați, în special ucraineni care fug de războiul din țara lor. Anunțul a fost făcut de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană va propune să aloce o sumă suplimentară de 15 miliarde de euro țărilor care găzduiesc un număr mare de refugiați, inclusiv ucraineni, a anunțat președinta executivului european Ursula von der Leyen. Acest sprijin pentru țările care se confruntă cu valuri de migrație se va reflecta în următoarea revizuire a cadrului financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

Condiția este ca statele membre UE să accepte propunerea Comisiei Europene și, mai precis, să adauge contribuții la bugetul european.

Având în vedere ca ați primit atât de mulți refugiați ucraineni, am propus o creștere (a bugetului) cu 15 miliarde de euro destinați în mod specific țărilor care primesc un număr mare de refugiați”, incluzând printre acestea și Republica Cehă, a spus Ursula von der Leyen, la o conferință de presă comună la Praga, cu premierul ceh Petr Fiala.