De ce a fost schimbat numele stației de metrou Timpuri Noi, la 44 de ani de la inaugurare
Una dintre primele stații de metrou din București, inaugurată în anul 1979, are un nou nume, începând cu data de 14 octombrie. Este vorba de stația Timpuri Noi, care se numește de acum Octavian Udriște, în onoarea inginerului care a contribuit la construirea ei.
Udriște este cel care a semnat în 1979 pentru punerea în funcțiune a primului tronson de metrou în București, care pornea de la Timpuri Noi și se oprea la Semănătoarea, astăzi, stația Petrache Poenaru.
Citeste si Dispare încă o fabrică de tradiție, după 57 de ani. Motivul: nu mai corespunde cerințelor din piață
Decizia schimbării denumirii stației a fost aprobată în Consiliul de Administrație al Metrorex.
Stația Timpuri Noi din Sectorul 3 a primit numele după denumirea unei vechi uzine românești înființată în anul 1864, care acum nu mai există. În locul unde fabrica și-a desfășurat activitatea, astăzi se află clădiri de birouri, dar și o zonă rezidențială. Așa că numele nu se mai justifică, practic nu mai are nicio legătură cu realitatea sau cel puțin așa spun autoritățile.
Timpuri Noi se numără printre primele stații de metrou din București, fiind deschisă în anul 1979. Ea și-a păstrat elementele autentice de la momentul inaugurării până acum.
Cine este Octavian Udriște
Compania Metrorex a luat deja măsuri pentru implementarea noii denumiri. Într-o primă fază, a fost instalată o plachetă de onoare în cinstea inginerului Octavian Udriște, specialist recunoscut atât la nivel național, cât și la nivel internațional.
Octavian Udriște are 88 de ani și a lucrat timp de 19 ani în cadrul Metrorex, fiind director general în perioada 1994-1996.