Producătorii de țigarete trec la nivelul următor – dispozitivele cu nicotină și ceai rooibos

Publicat: 16 oct. 2023, 14:30, de Alice Gherman, în ACTUALITATE , ? cititori
Producătorii de țigarete trec la nivelul următor - dispozitivele cu nicotină și ceai rooibos
https://www.embreze.com/

Mulți dintre marii producători de ţigarete au început să treacă la vânzarea de dispozitive de încălzire (heat sticks) care utilizează substanţe infuzate cu nicotină și ceai de rooibos. Astfel, ceaiul de rooibos devine, cumva, un înlocuitor de tutun.

Dispozitivele de încălzire reprezintă o nouă modalitate de a inhala tutunul pe care specialiștii în sănătate nu o văd cu ochi buni, fiindcă nu o consideră suficient de sigură.  Dispozitive „heat-not-burn” care conţin tutun sunt produse de mai mulţi ani, în încercarea de a evita chimicalele toxice care sunt eliberate în procesul de ardere. Genul acesta de dispozitive au reprezentat, de fapt, soluția pentru scăderea cererii pentru țigaretele tradiționale extrem de taxate în piață și care au o reputație proastă din cauza riscurilor asupra sănătății.

Grupul British American Tobacco (BAT) a lansat o versiune a stick-urilor care conţin ceai de rooibos infuzat cu nicotină în loc de tutun, pe nouă pieţe europene, între care Germania şi Grecia. Compania are de gând să lanseze acest produs pe piaţa mondială. Noul dispozitiv este considerat de BAT a avea un risc redus pentru sănătate. Cercetătorii spun, însă, că există riscuri necunoscute vizavi de inhalarea ceaiului de rooibos. Totuși, BAT mizează pe faptul că stick-urile fără tutun nu sunt vizate de actualele reguli ale UE, ceea ce înseamnă că firma poate vinde stick-uri cu rooibos şi cu alte arome, chiar şi după ce interdicţia privind produsele din tutun încălzit aromatizate va fi implementată în UE, la finele acestei luni.