Huawei, răspuns către ambasadorul SUA: Afirmațiile nefondate, un afront la adresa celor peste 2.200 de angajați din România
Huawei România contestă declarația făcută de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, la evenimentul Consiliului Român al Ligii Navale a Statelor Unite din 31 iulie.
Adrian Zuckerman a declarat că “lumea liberă are nevoie de tehnologie 5G sigură – nu de tehnologie care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă”.
“Considerăm că a face eforturi pentru a afecta corectitudinea mediului de afaceri din România prin forță și amenințări nu este o modalitate diplomatică de a câștiga aliați. Tratamentul incorect față de companiile private, în baza țării de origine, este discriminatoriu și nedrept. Afirmațiile nefondate făcute cu privire la prezența Huawei România și realizările companiei reprezintă un afront la adresa celor peaste 2.200 de angajați de la nivel local, împotriva onestității și a angajamentului lor de a pune în aplicare cele mai bune practici europene”, notează Huawei România în comunicatul său.
Compania mai evidențiază că potențialul 5G pentru redresarea economiei este cunoscut de autorități și industrie, “iar eforturile domnului Zuckerman pentru a împiedica România să beneficieze de acest potențial este discutabil, Huawei opunându-se acestor piedici în calea evoluției tehnologice pe care România o poate realiza”.
Beneficiile tehnologice în economie
În 2019, ANCOM a publicat Strategia 5G pentru România. Odată cu apariția tehnologiei 5G, contribuția estimată a economiei digitale la PIB va crește cu 15%. Până în anul 2026, această contribuție va ajunge la 9 miliarde de dolari, deoarece tehnologia 5G va crea 252.000 de noi locuri de muncă de calitate pentru societate. Compania Huawei, în calitate de furnizor principal de echipamente și tehnologie 5G, consideră că este pe deplin capabilă să aducă beneficiile tehnologice în economie, ajutând România să obțină redresarea economică prin acoperire 5G.
Având în vedere pandemia și provocările economice la nivel internațional, Huawei România mai consideră că ar trebui să lucrăm împreună, cu toții, pentru a ajuta România să depășească această criză. “Suntem o companie responsabilă social, la fel ca toate celelalte companii multinaționale care operează aici. Am asigurat stabilitatea rețelelor în România atunci când toți am adoptat munca de acasă, telemedicina și educația online, asigurând comunicarea dintre români în această perioadă. În plus, am donat materiale medicale autorităților de la nivel local și central în cele mai critice perioade în care aceste consumabile erau greu de procurat. În același timp, am susținut transferul de know-how între medicii din China și România despre tratarea și prevenția virusului”.
În Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI) publicat de Comisia Europeană în iunie, România s-a clasat printre primele țări din Europa pentru conectivitate. Huawei România consideră aceasta una dintre cele mai mari realizări ale sale în cei 18 ani de funcționare pe piața locală, lucrând alături de partenerii de business pentru dezvoltarea infrastructurii și serviciilor de rețea în România. “Ne-am angajat să sprijinim România în următoarea perioadă, ce se anunță dificilă din punct de vedere economic, să fim alături de partenerii noștri și să contribuim la stabilizarea economiei”, conchide Huawei România.