Viceprimarul din Galați s-a plimbat prin 4 țări în „interes de serviciu”

Publicat: 03 nov. 2023, 09:00, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Viceprimarul din Galați s-a plimbat prin 4 țări în „interes de serviciu”

Viceprimarul Galațiului, Sorin Enache, a efectuat patru călătorii în străinătate în cursul anului 2022, toate suportate din bugetul local.

Într-un raport de activitate pe ultimele 12 luni, Sorin Enache a prezentat aceste călătorii drept „misiuni în interes de serviciu”, însă anumite detalii ridică semne de întrebare cu privire la natura acestor deplasări.

Cea mai recentă călătorie a viceprimarului a fost în Stuttgart, Germania, în perioada 21-23 iunie 2023. Enache a afirmat că a participat la conferința „Urban Future 2023”, care a avut ca temă orașele sustenabile. Totuși, este neclar ce a înțeles viceprimarul din evenimentul respectiv și cum se traduce experiența acumulată în politica locală din Galați, conform publicației faramogul.ro.

În mai 2023, Sorin Enache s-a deplasat în Ningbo, China, pentru a participa la „China – Central and European Countries Mayors Forum”. Acesta a fost deja al treilea său sejur în China din 2016 încoace, iar afirmația sa că a prezentat facilitățile din Zona Liberă din Galați este pusă sub semnul întrebării, deoarece ar fi putut face acest lucru și prin corespondență.

Într-o altă călătorie în Turcia, la Kusadasi, în perioada 11-18 septembrie 2022, Sorin Enache a afirmat că a participat la o conferință privind dezvoltarea locală și planificarea strategică a localităților. Cu toate acestea, anumite detalii legate de activitățile sale pe durata acestei deplasări sunt neclare.

În Bratislava, Slovacia, în martie 2023, Sorin Enache a susținut că a participat la un workshop despre inovații și tehnologii digitale în comunicarea cu cetățenii. Din păcate, însă, nivelul său de înțelegere a subiectului pare nepotrivit.

Aceste călătorii ridică semne de întrebare cu privire la costurile implicate și, mai ales, la utilitatea lor. Cum au contribuit aceste călătorii la dezvoltarea orașului Galați? Cum a folosit viceprimarul experiența sa în străinătate?

Întrucât aceste călătorii au fost suportate din bugetul local, cetățenii și autoritățile locale ar dori o mai mare transparență și claritate cu privire la beneficiile aduse orașului Galați de aceste deplasări.