Se reia programul Casa Verde Fotovoltaice

Publicat: 24 nov. 2023, 14:00, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
Se reia programul Casa Verde Fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice se reia la aproape două luni de la momentul suspendării, după ce o companie a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

Este vorba de firma Dhelectric System SRL, care a transmis către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunţare la procesul intentat Administraţiei Fondului de Mediu, a anunţat, vineri, Ministerul Mediului.

”În urma deschiderii unei noi sesiuni de validare a instalatorilor în programul Casa Verde Fotovoltaice, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, societatea Dhelectric System SRL a transmis către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunţare la procesul intentat AFM”, a transmis Ministerul Mediului.

Anunțul vine la puțin timp după întâlnirea de mediere organizată recent la sediul MMAP la iniţiativa ministrului Mircea Fechet și în cadrul căreia societatea şi-a asumat renunţarea la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

„Este un pas foarte important deoarece, începând de astăzi, mai avem doar de aşteptat ca instanţa să ia act de aceste cereri şi să anuleze procesul. Din acel moment, programul poate fi reluat. Îi anunţ, aşadar, pe cei 90.000 de beneficiari înscrişi în program că mai au de aşteptat foarte puţin până la momentul în care vor putea instala sistemele fotovoltaice. Am ales această variantă de a soluţiona conflictul juridic, deoarece alternativa de a aştepta, mai multe luni, finalizarea procesului pe fond, era o varianta în detrimentul beneficiarilor şi al familiilor acestora, pe care nu o puteam accepta”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Cererile pot fi depuse în aplicaţie, în perioada 22 – 28 noiembrie.