Apa, sursa vitală, de care nu trebuie să ne batem joc

Publicat: 08 dec. 2023, 11:00, de Alice Gherman, în SOCIAL , ? cititori
Apa, sursa vitală, de care nu trebuie să ne batem joc

Apa nu trebuie poluată! Nici măcar apele reziduale din canalizare nu trebuie să le poluăm mai mult decât sunt ele deja. Aruncarea de șervețele, păr etc. duce la înfundarea pompelor de canalizare, ne atrage atenția Apa Canal Ilfov.

Apa Canal Ilfov atrage atenția publicului asupra obiectelor care, aruncate în vasul de toaletă sau la chiuvetă, ajung în cele din urmă să înfunde pompele de canalizare și de aici apare revărsarea apelor de canal în stradă și mirosurile pestilențiale degajate, plus toate problemele care decurg de aici.

Păr, șervețele și dischete pentru demachiere, deșeuri din construcții, articole vestimentare, vopsea, resturi alimentare, uleiuri, grăsimi? Nu se aruncă în vasul de toaletă sau la chiuvetă, ci la gunoi.

Uleiul uzat aruncat în chiuvetă se depune pe pereții sistemului de canalizare, degradând ţevile şi provocând efecte nedorite, precum coroziunea țevilor de scurgere şi îngreunarea funcționării stațiilor de epurare. Uleiul uzat se lasă să se răcească, apoi se pune într-un borcan și se închide cu capac, după care se pune într-o pungă care se leagă, la rândul ei, și se aruncă la gunoi. Acestea sunt recomandările celor de la Apă Canal Ilfov pentru toți locuitorii județului, și nu numai.

https://www.facebook.com/watch/?v=129537066782648