Prima reținere în cazul tragediei de la liceul din Odorheiu Secuiesc

Publicat: 19 dec. 2023, 20:20, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Prima reținere în cazul tragediei de la liceul din Odorheiu Secuiesc
Copii prinși sub dărămături, după ce un internat din Odorheiul Secuiesc s-a prăbușit parțial

A avut loc prima reținere în cazul tragediei de la liceul din Odorheiu Secuiesc, când un copil și-a pierdut viața, iar alți trei au ajuns la spital după ce internatul în care se aflau s-a prăbușit parțial.

Potrivit primelor informații ar fi vorba despre Laszlo Szilveszter Sandor (administrator și acționar unic al SC Lareno – Fa SRL- firma executantă a proiectului), care a fost reținut pentru 24 de ore.

Acesta este acuzat de ucidere din culpă și vătămare din culpă. Acesta o să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă. Laszlo Szilveszter Sandor a ajuns în atenția autorităților după ce a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

Mai mult, acesta este acuzat că a dispus angajaților să sape până în partea de jos a fundației (peste 2 m), deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor.

Reamintim că, un perete de la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiul Secuiesc s-a prăbușit în cursul zilei de luni. La momentul producerii incidentului, mai mulți copii se aflau în incinta clădirii. Trei fete se află la spital, în timp ce unul dintre copii a murit.