Procurorul care a anchetat Dosarul Revoluţiei: Gruparea Iliescu şi capii Armatei au inventat teroriştii şi au vrut să menţină România sub influența URSS
Generalul Ranco Pițu, fost procuror-șef la Secția Parchetelor Militare, care a semnat rechizitoriul din dosarul Revoluţiei din 1989, a dezvăluit în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, că scopurile grupării Ion Iliescu, constituită de la finalul anilor ’60, au fost înlăturarea de la putere a lui Ceaușescu şi menținerea României în zona de influență a URSS.
Generalul Ranco Pițu a dezvăluit că în luna mai a anului trecut Ion Iliescu nu a dorit să dea vreo declaraţie în dosarul Revoluţiei, pentru a elucida cauzele morţii a 850 de persoane și rănirea altor 3.500 după fuga lui Ceaușescu, în 22 decembrie.
„Tot ce a putut să îmi spună este că, dacă vreau să aflu opinia lui despre Revoluție, nu am decât să-i citesc cărțile, lucru care nu mă interesa”, a dezvăluit generalul Piţu.
Gruparea Iliescu, pregătită să ia puterea încă de la finalul anilor ’60
Acesta a mai spus că există „probe zdrobitoare” din dosarul Revoluției din 1989 care arată că gruparea constituită de Ion Iliescu activa de la finalul anilor ’60 şi avea o componenta militară clar conturată, condusă de generalul Nicolae Militaru, racolat de KGB, care avea ca scop înlăturarea lui Ceaușescu şi menținerea României în zona de influență a URSS.
În premieră, generalul Piţu a susţinut că generalul Militaru calculase răsturnarea violentă a lui Ceaușescu și intrarea într-un conflict militar a Armatei cu fosta Securitate, pe care o ura.
Procurorul a mai adăugat că gruparea condusă de Iliescu a profitat de momentul decembrie 1989 şi de tradărea generalului Atanasie Stănculescu, la acel mometnt ministrul Apărării. „Generalul Victor Atanasie Stănculescu a avut un rol determinant pentru tot ceea ce a însemnat cel puțin ziua de 22 decembrie. Pentru câteva ore, acesta a avut puterea totală în propriile mâini, pentru că singurul pilon de putere rămas nealterat de mișcarea revoluționară a fost MApN”, a mai spus procurorul Ranco Pițu.
Iliescu şi pactul criminal cu capii Armatei, dezvăluit de Gelu Voican Voiculescu
Fostul procuror-șef la Secția Parchetelor Militare a mai dezvăluit că, pe 22 decembrie 1989, la orele 16, între Ion Iliescu și capii de atunci ai Armatei a existat un pact care prevedea că aceştia din urmă i-ar fi garantat primului preluarea și păstrarea puterii totale în schimbul exonerării lor de responsabilitate pentru represiunea armată asupra populației până la acea dată. De altfel, referitor la acest pact criminal şi la implicarea Armatei în represiunea populaţiei, Gelu Voican Voiculescu, inculpat în dosarul Revoluţiei, a declarat, în faţa Comisiei Senatoriale care a investigat evenimentele din 1989, că de diversiunea care a generat morţi şi răniţii de după 22 decembrie se fac vinovaţi capii Armatei de la acea vreme, şi nu securiştii sau teroriştii, care de fapt nici nu au existat, ci a fost o invenţie a grupării Iliescu pentru a crea o psihoză în rândul populaţiei care avea ca scop legitimarea acţiunilor de preluare în forţă a puterii.
Dosarul Revoluţiei din 1989, care conţine 3.000 de volume cu probe irefutabile, a fost instrumentat în perioada august 2016 – iulie 2022, iar principalele persoane acuzate de săvârșirea infracțiunii de crimă împotriva umanității sunt fostul președinte Ion Iliescu, vicepremierul Gelu Voican Voiculescu şi șeful Aviației Militare, Iosif Rus.