Cât costă petrecerea de Revelion pe Valea Prahovei, în acest an
Petrecerea minivacanței la munte de Revelion a început de sâmbătă, când traficul s-a aglomerat încă de la primele ore. În acest an, hotelierii s-au întrecut în oferte, iar tarifele au mers de la 2.000 lei/persoană, până la 5.000 de lei/persoană pentru patru nopți de cazare.
Pachetele turistice sunt pe măsura bugetului pe care românii și l-au alocat pentru acest sfârșit de an și includ cine festive de Revelion, petreceri cu muzică live, foc de artificii, tombole cu premii, dar și petrecere pentru copii. Singurul regret este că lipsește zăpada, în condițiile în care temperaturile sunt mai ridicate decât cele normale perioadei.
Un pachet de 3 nopți/4 zile/ cameră dublă standard, la un hotel de trei stele din Sinaia are un preț de 3.885 lei, în timp ce pentru o cameră dublă standard cu pat suplimentar se ajunge la un preț de 5.310 lei, potrivit datelor comunicate de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT). În preț intră cazarea cu mic dejun tip bufet, cina festivă în seara de Revelion, DJ și foc de artificii.
Prețul este aproape dublu (9.000 lei), însă, pentru turiștii care doresc să închirieze un apartament într-un hotel de patru stele și mai mult de atât, se poate ajunge și la 11.250 de lei în cazul unui pachet de 3 nopți/4 zile.
Pe lângă cazare, în preț intră cina bufet cu băuturi, petrecerea tematică, dar și invitații speciali din noaptea de Revelion. În plus, turiștii vor avea parte de focuri de artificii, petrecere cu muzică live, tombolă cu premii surpriză, iar cei mici vor avea și ei petrecerea lor.
Topul stațiunilor preferate de Revelion
Cea mai căutată stațiune de Revelion este Sinaia, unde o mare parte dintre locurile de cazare au fost rezervate încă din vară.
Lume multă este și la Bușteni, unde s-au căutat vilele și pensiunile cu multe locuri de cazare, ceea ce înseamnă că numeroși români au ales să organizeze petreceri pe cont propriu de Revelion.
În topul stațiunilor de pe Valea Prahovei preferate de români în această perioadă se află și Azuga, de altfel și singura stațiune unde de Crăciun s-au putut practica sporturile de iarnă chiar și cu zăpadă artificială.