Șoferii de BMW din România, cele mai multe accidente la activ
Cele mai multe accidente cu mașini pe șoselele din țară sunt produse de conducătorii de BMW. Conform unui studiu realizat de carVertical, mașinile din marca nemțească BMW sunt cele mai avariate.
Pe de altă parte, autoturismele Alfa Romeo au înregistrat cele mai puține incidente în traficul din România. La jumătate se află mașinile din gama Porsche, Jaguar și Mercedes-Benz.
”Un studiu recent al companiei de date auto carVertical a dezvăluit care sunt cele mai avariate maşini din România, iar vehiculele marca BMW au ocupat primul loc pe listă. Această observaţie seamănă cu tendinţele din alte ţări, BMW fiind cea mai deteriorată marcă de maşini la nivel global.
De cealaltă parte a spectrului, cu cele mai puţine incidente în trafic în România, se află Alfa Romeo. O altă concluzie a aceluiaşi studiu, în cadrul căruia au fost analizate date privind daunele din ultimele 12 luni, a fost că Porsche, Jaguar şi Mercedes-Benz sunt mărcile auto cu cea mai mare valoare medie a daunelor înregistrate”, precizează studiul companiei de date auto.
Patru din cinci mașini din marca BMW, avariate
Peste 80% din mașinile verificate pe platformă au fost descoperite ca fiind avariate în trecut. Și în cazul mașinilor din mărcile Honda 79%, Hyundai 71%, Porsche 69%, şi Mitsubishi 68% au fost descoperite avarii în istoric. De aceea, cumpărătorii de autovehicule trebuie să fie atenți atunci când achiziționează autoturisme din mărcile respective. Nu doar în România BMW este cea mai avariată mașină, ci și în alte state din lume.
Așa cum explică expertul auto din cadrul companiei care a realizat studiul, mașinile din marca BMW sunt cele mai avariate pentru că sunt unele dintre cele mai căutate autoturisme, în special de tineri și începători, care sunt predispuși la viteză și neatenție.
Pentru mașinile care au suferit mai multe daune în trecut există un risc mult mai mare să se defecteze frecvent și au nevoie de reparații serioase. Pe lângă costurile reparațiilor, proprietarii ar trebui să cunoască și riscurile în ceea ce privește siguranța proprie.
Cercetarea a fost realizată în perioada octombrie 2022 – octombrie 2023, prin analizarea de rapoarte auto.