Corpul de control al prim ministrului scanează Registrul Auto Român (RAR)

Publicat: 15 ian. 2024, 16:00, de Ion Teleanu, în Transporturi , ? cititori
Corpul de control al prim ministrului scanează Registrul Auto Român (RAR)

De la sfârșitul săptămânii trecute, o altă sinecură cu mulți bani de la Ministerul Transporturilor, controlată de sforarul șef Bogdan Mîndrescu, a intrat în vizorul Corpului de control al prim ministrului.

O echipă a Corpului de control al prim ministrului a descins vineri la Registrul Auto Român (RAR), condus acum de agronomul Mihai Alecu „Pufu”, dar controlat de vreo șase ani de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu.

Tic-tac Mîndrescule: Ieri-Aeroportul Otopeni, azi-RAR-ul

Potrivit informațiilor noastre, echipa de control va verifica „modul de respectare a cadrului legal și a normelor interne privind gestionarea resurselor umane” dar și „administrarea bunurilor”, precum și „alte aspecte relevante”.

De asemenea, oamenii de la Palatul Victoria vor scana deciziile Consiliului de administrație, începând din 2017 și până astăzi, pentru a vedea modul cum s-au acordat primele și bonusurile de performanță pentru directorii generali George Dincă, Radian Tufă și Alina Niță, dar și pentru membrii bordului administrativ. Totodată, echipa de control va verifica și contractele de achiziții, inclusiv a tabletelor, dar și investițiile făcute la unele reprezentanțe județene.

Nu vor fi omise de la scanare nici chiriile uriașe pentru sediile unor reprezentanțe județene RAR, dar și numeroasele angajări cu dedicație. Astfel, Corpul de control al prim ministrului va începe azi verificările la RAR, după ce, săptămâna trecută, a demarat scanarea la o altă instituție (Compania Națională Aeroporturi București) controlată de sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu. Cine știe, poate scanările vor ajunge și la Autoritatea Aeronautică Civilă Română?