Marcel Ciolacu descinde la MAI și Ministerul Justiției

Publicat: 23 ian. 2024, 10:59, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Marcel Ciolacu descinde la MAI și Ministerul Justiției

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, va efectua vizite la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și la Ministerul Justiției (MJ) în cursul zilei de marți, unde se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din poliție și penitenciare, conform informațiilor furnizate de surse guvernamentale.

La aproximativ ora 11:00, șeful Executivului va ajunge la MAI pentru a discuta cu sindicatele din domeniul poliției. Apoi, la ora 13:00, este programată o întâlnire la Ministerul Justiției, unde se vor aborda probleme legate de sistemul penitenciar.

Această inițiativă vine în contextul în care Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a emis un comunicat pe 13 ianuarie, anunțând posibilitatea declanșării de proteste în penitenciare. Motivația principală a acestor acțiuni sindicale este întârzierea nejustificată din partea Guvernului în aplicarea legii salarizării unitare. FSANP acuză Executivul că „fură în formă continuată din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare”.

De-a lungul întâlnirilor planificate, se așteaptă ca sindicatele să aducă în discuție nemulțumirile privind salarizarea, solicitând măsuri concrete și rapide pentru remedierea situației. Tensiunile din sectorul securității publice și al penitenciarelor reprezintă o provocare importantă pentru Executivul condus de Marcel Ciolacu, care va căuta soluții pentru aplanarea conflictelor și îmbunătățirea condițiilor de muncă în aceste domenii sensibile.