Pacienții ar putea fi nevoiți să aducă medicamente de acasă, la Spitalul Județean Brașov
”Pacienții ar putea fi nevoiți să aducă medicamente și hrană de acasă” iar intervențiile chirurgicale să fie amânate, din cauza situației financiare ”dezastruoase” în care se află Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.
Dar ”cel mai grav risc” pentru pacienții spitalului este afectarea activității ”pe partea de urgențe”, a declarat managerul unității medicale, Emil Mailat
Datoriile spitalului sunt de peste 40 de milioane de lei la furnizorii de materiale sanitare și de medicamente, dar și la cei de harnă.
”Dacă nu vom găsi soluții pe termen scurt, vom avea din nou probleme de aprovizionare (…) Suntem în situația în care furnizorii ne pot spune: nu vă mai trimitem marfă, materiale sanitare, medicamente. Îi ținem foart aproape, vorbim cu ei aproape zilnic, le explicăm situația”, explică managerul SpitaluluiJudețean Brașov.
”Salvarea” – spune acesta – înseamnă ”renegocieea contractului” cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brașov pe masa căreia se află un document în care sunt prezentate toate problemele spitalului, dar și eficientizarea activității fiecărei secții.
CAS Brașov este salvarea!
Până vine ”salvarea” de la CJAS Brașov, managerul spitalului se teme să nu fie afectată activitatea la departamentul de ”urgențe”.
”Adevărata problemă va fi pe partea de urgențe. Dacă îți vine un pacient cu politraumatism și tu nu ai ace, ață etc. , atunci va fi o problemă” , spune managerul.
De altfel, pentru ”ca să nu fie afectate urgențele”, la sfârșitul lunii trecute, a fost nevoit să oprească pentru ”trei zile operațiile programate” .
Tot din cauza situației financiare ”dezastruoase” , a întârzierii decontărilor sumelor de către CJAS Brașov, care afectează activitatea tuturor secțiilor spitalului, șeful secției chirurgie și-a dat demisia.