Raluca Turcan anunță că Ministerul Culturii va cumpăra cărți pentru bibliotecile publice din România în valoare de 3 milioane de lei
Anunț important din partea Ministerului Culturii pentru toți iubitorii de carte. Ministrul Raluca Turcan a anunțat că a început selecția titlurilor de cărți care urmează să fie achiziționate pentru bibliotecile publice din România. Suma totală alocată acestui proiect este de 3 milioane de lei.
Raluca Turcan anunță că Ministerul Culturii va cumpăra cărți pentru bibliotecile publice din România
”Veste bună pentru editorii de carte, bibliotecile din România şi iubitorii de lectură! Am dat astăzi startul procedurii de selecţie a titlurilor de cărţi în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise”, a arătat Raluca Turcan, luni, într-o postare pe Facebook.
Ministrul Culturii a precizat că încă de anul trecut a subliniat a subliniat necesitatea realizării unei noi achiziţii de carte pentru bibliotecile din România, ”la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colţurile ţării”.
De asemenea, ea a anunțat că în proiect vor fi incluse toate bibliotecile publice din România.
Citește și: Ministrul Culturii, Raluca Turcan, nu dă doi bani pe interpelările parlamentarilor
”Iată, pentru anul acesta, avem, în premieră, investiție în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi, suntem în punctul în care inițiem procedura de selecție a titlurilor de cărți. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile județene, orășenești și municipale. Copiii și tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activitățile educaționale – pentru că vor avea mai ușor acces la bibliografia studiată la școală și vor avea posibilitatea să își creeze o obișnuință a lecturii.”, a mai spus ministrul Culturii, Raluca Turcan.
Titlurile prioritare pentru achiziție
Domeniile prioritare pentru selecţie sunt titlurile reprezentative din literatura clasică şi contemporană, română şi universală, literatura reprezentativă pentru programa şcolară a claselor V – XII, lucrările reprezentative din ştiinţele socio-umane, lucrările de referinţă (precum dicţionare, atlase, ghiduri) şi ediţiile critice ale unor opere.