Avocat și alți suspecți retinuți de DNA într-un caz de obținere ilegală a imobilelor din București

Publicat: 14 mart. 2024, 14:26, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Avocat și alți suspecți retinuți de DNA într-un caz de obținere ilegală a imobilelor din București

Procurorii DNA au reținut un avocat din cadrul Baroului București și alte persoane într-un caz de obținere nelegală a imobilelor din municipiul București.

Potrivit comunicatului emis de Direcția Națională Anticorupție, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a mai multor inculpați, printre care și avocatul E.P., pentru complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, și S.N.F., pentru instigare la abuz în serviciu și uz de fals. Alți inculpați implicați în această afacere ilegală sunt R.C.P. și V.D.M.A., în timp ce alte opt persoane sunt cercetate în continuare în cadrul acestei anchete.

Ancheta vizează modul în care, în perioada 2018-2022, mai multe persoane au intrat în posesia unor imobile din București, care aparținuseră unor persoane decedate. Potrivit procurorilor, mecanismul infracțional implicat a fost unul complex, care a inclus procurarea sau realizarea de documente false, identificarea unor persoane care să ajute la redactarea acestor documente și ulterior vânzarea imobilelor în cauză. Acțiunile ilegale ale inculpaților ar fi avut ca rezultat prejudicierea moștenitorilor legali ai acestor imobile.

Procurorii au precizat că profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acestor imobile depășește suma de 1.365.223 de lei.

Inculpații E.P. și S.N.F. urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Investigații Criminale în desfășurarea anchetei.

Această punere în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal care respectă principiul prezumției de nevinovăție și are ca scop crearea cadrului procesual pentru administrarea probatoriului necesar.

Comunicatul respectă normele privind relația sistemului judiciar cu mass-media, conform Ghidului de bune practici.