O contabilă ”strângăreață”. Acuzată că a furat 2,6 milioane de lei dintr-o firmă de turism. Metoda, una inedită
O contabilă din București are probleme serioase cu legea, după ce s-a aflat că ar fi furat 2,6 milioane de lei din firma de turism unde lucra. Metoda i-a lăsat cu gura căscată chiar și pe anchetatori.
O contabilă în vârstă de 50 de ani, angajată la o agenție de turism, a ajuns să fie pusă sub control judiciar după ce ar fi furat nu mai puțin de 2.600.000 de lei din firma unde lucra. Angajata a făcut acest lucru timp de 10 ani de zile!
Contabila a furat timp de 10 ani din firma de turism unde lucra
Metoda pe care o folosea femeia în vârstă de 50 de ani era una simplă, dar care i-a șocat chiar și pe anchetatori. Mai exact, aceasta întocmea ordine de plată către diverși furnizori ai societății și înlocuia contul firmei cu propriul său cont.
„La data de 14 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, prejudiciul fiind de peste 2.600.000 de lei. În fapt, în perioada 2013 – 2023, o femeie, în vârstă de 50 de ani, în calitate de contabil al unei agenții de turism care presta servicii pe plan intern și internațional, și-ar fi însușit aproximativ 2.600.000 de lei, prin întocmirea unor ordine de plată către diverși furnizori ai societății și înlocuirea contului IBAN al acestora, cu un cont IBAN personal”, transmite Poliția Capitalei.
A încercat să-și șteargă urmele
Contabila a vrut să-și șteargă și urmele. Procurorii spun că, în perioada iunie – iulie 2023, femeia ar fi falsificat mai multe acte contabile dintr-un sistem informatic, prin modificarea fără drept de date informatice, rezultând, astfel, date nereale, pe care aceasta le-ar fi utilizat, în vederea producerii de consecințe juridice, respectiv ascunderea faptului că și-ar fi însușit respectiva sumă.
„Din cercetări, s-a mai stabilit că în contul de debitare al bănuitei există 1.768 de retrageri de numerar, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei. De asemenea, ar fi fost efectuate tranzacții la diverși comercianți, în valoare de peste 1.200.000 de lei și ar fi fost redirecționați în alte conturi bancare aproximativ 400.000 de lei, conturi aparținând soțului și fiului bănuitei sau aparținând unor titulari diverși. În vederea administrării materialului probator, la data de 14 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe documente relevante în cauză”, potrivit comunicatului.
Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar, ulterior, față de aceasta a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Procurorii au pus sechestru pe un imobil care aparține contabilei respective, evaluat la suma de 1.000.000 de lei.