Cinci orașe românești incluse în topul celor mai sigure localități europene
Cinci orașe din România au fost incluse între cele mai sigure orașe europene pentru a trăi sau pentru a călători.
Clujul este cel mai sigur oraș din România, și se află pe locul nouă în Europa, potrivit Numbeo.com. Poziția în clasament a fost coborâtă de un nivel moderat de corupție și o ușoară creștere a ratei criminalității în ultimii trei ani. Vizitatorii și locuitorii orașului se pot bucura, totuși, de o plimbare foarte sigură în timpul zilei și pot să circule în maximă siguranță singuri pe timpul nopții.
Timișoara s-a clasat pe locul 17, urmată de Brașov, pe locul 18.
Bucureștiul ocupă locul 31, înaintea unor capitale precum Lisabona, Oslo, Viena, Luxemburg și Londra. Siguranța în timpul mersului singur ziua și noaptea este, de asemenea, considerată ca foarte ridicată în București. Din păcate, percepția unui nivel ridicat de corupție a împiedicat Capitala să urce mai sus în clasament.
În același clasament, orașul Iași, din estul României, ocupă locul 50.
Cele mai sigure orașe din Europa sunt considerate Haga, în Țările de Jos, Berna, capitala Elveției și Munchen, în Germania. În top 10 se numără și Ljubljana din Slovenia, Zagreb din Croația și Eindhoven, un alt oraș din Țările de Jos.
Unul dintre cei mai importanți indicatori ai siguranței unui oraș, avut în vedere la întocmirea clasamentului, este rata criminalității. Accidentele rutiere sunt un alt factor care a fost luat în calcul la determinarea nivelului de siguranță. Orașele care investesc în infrastructura rutieră, pun în aplicare reguli stricte de circulație și promovează transportul public pot fi considerate mai sigure. Siguranța publică sau siguranța în spațiile publice a jucat, de asemenea, un rol important în realizarea acestui clasament. Un criteriu a fost și costul vieții.
Cel mai puțin sigur oraș din Europa, conform clasamentului, este Marsilia, în sudul Franței, urmată de Coventry și Birmingham în Regatul Unit.