La Telefonul Copilului, pot suna copiii, dar și părinții

Publicat: 14 apr. 2024, 13:36, de Manuela Dumitru, în Sănătate , ? cititori
La Telefonul Copilului, pot suna copiii, dar și părinții

La 1 1 6 1 1 1, Telefonul Copilului, pot suna cei care au nevoie de informații sau de suport, dacă sunt interesați de dependența de droguri. ”Cu tine, înainte și după drog”, Campania Putere.ro și Dialogurile Puterii, în dialog cu Cătălina Surcel, Asociația Telefonul Copilului

Astăzi, vă prezentăm un posibil partener la care pot apela atât consumatorii, cât și aparținătorii – Asociația Telefonul Copilului, care, înainte de toate, este linia europeană de asistență pentru copii, dar și pentru părinți. Ceea ce este foarte important, Asociația asigură confidențialitatea apelanților.

Cu o experiență de 18 ani în domeniul protecției drepturilor copilului și ale familiei, ASOCIAȚIA TELEFONUL COPILULUI este singura organizație neguvernamentală, non-profit din România care pune la dispoziția copiilor și adolescenților o linie telefonică de asistență la nivel național, 116 111. Apelul este oferit gratuit.

Dar, Telefonul Copilului,  pe lângă posibilitatea dialogului, consilierii copiilor, după ce a analizat cauzele instalării dependenței, a propus includerea în programa școlară a unor cursuri de prevenire a adicțiilor.

Cătălina Surcel ne informează că :”Urmează licitația pentru manualele care vor apărea pe bănci încă de anul viitor. Deja avem o mare îngrijorare în legătură cu asta, pentru că nu avem un răspuns concret în legătură cu includerea acestei teme fie în manualul de sociologie, fie în manualul de educație civică, fie în manualul de orientare și consiliere. Așadar, vedeți că există destul de multe resurse care prin intermediul cărora, de fapt, această temă poate să fie abordată la școală și încă de la vârste mici. Prevenirea nu o ducem numai la liceu, este un pic cam târziu, ci trebuie să o avem încă din ciclul primar. Deci lucrurile se pot întâmpla. Noi nu suntem decidenți, noi putem să arătăm care este nevoia.”

Cu siguranță, Ministerul Educației, atunci când va răspunde invitației noastre, la Dialogurile Puterii, în Campania antidrog, va reuși să ne informeze pe noi și mai ales pe cei direct interesați, copiii și părinții, care este stadiul implementării acestui proiect.

”Din păcate însă, curriculumul școlar nu include această temă, iar noi am adus-o în atenția autorităților încă de anul trecut. Nu s-a concretizat deocamdată nimic. Așadar, urmărim cu atenție ceea ce se întâmplă și de fiecare dată când avem oportunitatea de a sta de vorbă cu decidenții spunem  că trebuie să se întâmple acest lucru. Manualele trebuie să includă temele la zi, problemele cu care se confruntă copiii.”, declară Cătălina Surcel

Despre campaniile de informare și întreaga activitate a Asociației Telefonul Copilului, aflați astăzi, la ora 19.00, la Dialogurile Puterii, de la Cătălina Surcel.