Care ar fi primul oraș din lume lovit cu bomba atomică. Documente explozive au fost declasificate
A fost declasificat un document foarte important, care arată care ar fi, de fapt, primul oraș din lume lovit de bomba nucleară, în caz de război. Atacul ar fi unul rapid, iar urmările ar fi catastrofale.
Guvernul american a declasificat un document foarte important, denumit „General Nuclear War” (Război nuclear general), care arată care ar fi primul oraș lovit în cazul unui atac nuclear. Acest document a fost păstrat la secret de autoritățile americane și pentru prima dată a vorbit despre el publicația The Mail on Sunday.
Care ar fi primul oraș din lume lovit cu bomba atomică
Documentele recent declasificate dezvăluie că, în ipoteza unei catastrofe nucleare, Washington DC ar putea fi primul oraș anihilat. Scenariile luate în considerare în documentul respectiv vorbesc despre o bombă termonucleară de un megaton.
Acest atac „fulgerător” ar surveni fără nicio avertizare prealabilă, iar aceasta este cea mai mare teamă a locuitorilor din Washington DC, conform lui Andrew Weber, fost secretar adjunct al apărării pentru programele de apărare nucleară, chimică și biologică.
O bombă termonucleară ar declanșa o explozie care ar putea atinge 100 de milioane de grade Celsius în miezul său – de cinci ori mai fierbinte decât centrul Soarelui. Căldura intensă și viteza exploziei ar provoca „fisurarea betonului, lichefierea sau vaporizarea metalelor, fisurarea pietrei și arderea instantanee a indivizilor în carbon”, conform The Sun.
Experții spun că victimele care ar fi vaporizate pur și simplu s-ar putea declara cumva ”norocoase”, spre deosebire de cei care ar supraviețui atacului, dar care ar trebui să suporte precipitațiile radioactive. Craig Fugate, fost director al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență, a declarat pentru The Mail on Sunday că singura speranță a supraviețuitorilor este „auto-supraviețuirea”.
Specialitii spun că este crucial să depășim blocajul mental care ne face să ezităm să ne gândim la consecințele unui conflict nuclear”, a declarat el într-un interviu anterior. „Trebuie să fim pregătiți să facem față situației și să ajutăm oamenii să învețe cum să se protejeze cel mai bine”.
Aceste dezvăluiri vin într-un moment când inclusiv șefii NATO au anunțat că lumea trebuie să se pregătească de război, iar Europa a dat startul înarmării. Tensiunile din Orientul Mijlociu sunt în creștere din cauza conflictului dintre Israel și Palestina, iar Iranul se pare că deține deja bomba atomică.
Mai mult, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat că armele nucleare ale Rusiei sunt „pentru a fi folosite”, la doi ani de la invazia sa în Ucraina. Șeful statului a spus de mai multe ori că nu își dorește un război, însă Rusia este pregătită.