Sebastian Burduja: E un proiect la care ţin, „Bucureştiul port la Dunăre”
Candidatul PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, şi-a prezentat, luni, ”Planul pentru Bucureşti”.
Sebastian Burduja, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de primar al municipiului București, a dezvăluit detaliile proiectului denumit ‘Planul pentru București‘. Acesta vizează o serie de domenii-cheie, precum combaterea drogurilor, mutarea transportului în subteran, termoficarea, digitalizarea și crearea unui București ecologic.
Burduja a subliniat că, în ultimii ani, lipsea Bucureștiului o viziune clară, motiv pentru care a transpus de mai mult timp ideile sale într-o carte intitulată ‘Planul pentru București’. Candidatul liberal a explicat că nu s-a implicat în cursa pentru funcția de primar doar pentru poziție, ci pentru punerea în practică a ideilor care pot aduce schimbări semnificative.
Cu studii în dezvoltare urbană realizate la instituții prestigioase precum Banca Mondială, Stanford și Harvard, Burduja a evidențiat că este pregătit să conducă o administrație modernă și eficientă.
Una dintre preocupările principale ale lui Burduja este combaterea consumului de droguri, pe care consideră că poate fi abordată în parteneriat cu Ministerul de Interne și prin prezența polițiștilor locali în apropierea școlilor.
Un alt aspect important al planului său este „Bucureștiul Conectat”, care vizează fluidizarea traficului prin mutarea acestuia în subteran. „Să ducem traficul în subteran şi să lăsăm oraşul pentru oameni”, a arătat Burduja, dând ca exemplu efectul pe care l-a avut proiectul ‘The Big Dig’ din oraşul american Boston.
Liberalul a spus că îşi doreşte ca Bucureştiul să devină port la Dunăre. „E un proiect la care ţin mult şi se numeşte ‘Bucureştiul port la Dunăre’. Avem un canal Dunăre-Bucureşti, care e terminat în proporţie de cam 70%. Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta. Ideea nu e a comuniştilor, e de la Alexandru Ioan Cuza. Gândiţi-vă cum ar fi ca Bucureştiul să intre în liga oraşelor europene care sunt port la Dunăre: Budapesta, Belgrad, Viena, Bratislava. Aparţinem de acest club. Transportul pe apă, apropo, e cea mai ieftină formă de transport. Croazieră pe Dunăre Bucureşti-Viena? Sigur! Croazieră pe Dunăre Bucureşti – Delta Dunării? De ce nu? Am spus de la bun început, nu trebuie să ne mai propunem lucruri mici, mizele mici fac oamenii mici şi oraşe mici, mizele mari fac oamenii mari şi oraşe mari”, a afirmat Burduja.
Ideea de a transforma Bucureștiul într-un oraș verde și modern include și soluții pentru problemele legate de termoficare și digitalizare. Burduja propune utilizarea energiei geotermale pentru încălzire și crearea unor spații pentru start-up-uri, având în vedere potențialul uriaș al orașului.
Prezentarea planului său pentru București demonstrează viziunea amplă a lui Sebastian Burduja și determinarea sa de a face din Capitală un loc mai bun pentru toți locuitorii săi.