Asistența medicală de urgență, în zilele de Paște

Publicat: 03 mai 2024, 15:23, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Asistența medicală de urgență, în zilele de Paște
SABIF Dr. Alis Grasu asistență medicală de urgență

Asistența medicală de urgență în zilele de Paște, potrivit Direcției de Sănătate Publică București, este asigurată de nouă spitale de adulţi şi copii, precum și de  Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

 

  • Potrivit unui comunicat transmis de Direcției de Sănătate Publică București, unităţile medicale sunt următoarele:
    – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca – tel: 021/599.23.00;
    – Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar – tel: 021.318.05.23 / 021.601.24.00 ;
    – Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” – tel: 021/255.40.99;
    – Spitalul Clinic de Urgenţă ” Sf. Ioan” – tel: 021/334.51.90;
    – Spitalul Clinic de Urgenţă ” Bagdasar-Arseni” – tel: 021/334.30.25;
    – Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri – tel: 021/224.09.47;
    – Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice – tel: 021/319.27.51;
    – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” – tel: 021/316.93.66;
    – Spitalul Clinic de Urgenţă Copii „M.S. Curie” – tel: 021/460.30.26.
  • Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program normal de lucru, cu menţiunea că, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările populaţiei vor fi preluate la telefon 112.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura un serviciu de gardă permanent la telefon 021.9461/0747.165.471/0722.659.492.

Sfaturile dr. Alis Grasu

Dr.Alice Grasu, coodoantorul Serviciului de AmbulanțăBucurești-Ilfov, recomandă evitarea  consumului excesiv de ouă şi de alcool, meniul să conţină fructe şi legume, iar cei care suferă de boli cronice să înlocuiască pe cât posibil carnea de miel cu cea de pasăre sau cu peşte.

De asemenea, dr. Alice Grasu ne reamintește un principiu foarte sănătos: ” Legumele să reprezinte două treimi din farfuria de mâncare, adică mai multe legume şi mai puţină carne, mai ales pentru cei care au ţinut postul în întregime”.