Pensiile, distribuite în timp record înainte de Paște

Publicat: 03 mai 2024, 18:44, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Pensiile, distribuite în timp record înainte de Paște

Compania Naţională Poşta Română a transmis, vineri, că pensiile au fost distribuite în timp record înainte de Paște, adică în mai puțin de o săptămână, față de 15 zile cât durează în mod normal. 

Până la sfârșitul zilei se estima că se va atinge  procentajul maxim în ceea ce privește livrarea pensiilor, după ce, la prânz, era vorba de un „procent covârșitor”, potrivit reprezentanților companiei.

Au fost și cazuri excepționale în care pensia nu a fost livrată, dar astfel de situații nu sunt singulare.

„Aceste cazuri apar în fiecare lună, iar cei aflaţi în situaţia aceasta îşi vor putea ridica pensia în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poştale”, a transmis compania.

Distribuirea pensiilor a început în data de 27 aprilie, adică cu cinci zile înainte de calendarul lunar în care se efectuează în mod normal distribuirea lor.

”Ce părea imposibil săptămâna trecută s-a reuşit printr-o mobilizare exemplară a salariaţilor din Poşta Română. Poştaşii au reuşit să livreze pensiile în mai puţin de o săptămână într-o premieră pentru Companie, proces care durează de obicei 15 zile. Distribuirea pensiilor în avans, înaintea Sărbătorilor de Paşte, a reprezentat un efort extraordinar din partea tuturor entităţilor implicate în acest proces: Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Finanţelor, Casa Naţională de Pensii şi partenerii noştri din domeniul bancar. Toate părţile implicate au colaborat remarcabil pentru îndeplinirea termenelor stabilite de către Guvernul României”, se arată într-un comunicat emis de Poșta Română.

Pentru ca pensiile să fis distribuite într-un interval de o săptămână,  ”toată echipa Poştei Române s-a mobilizat exemplar, lucrând peste program, în weekend şi în zile de sărbătoare pentru a finaliza distribuirea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paşte”.

Distribuirea pensiilor a început la finele lui aprilie

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, a fost virată către Compania Naţională ,,Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat, preciza compania la finele lunii aprilie.

”Compania Naţională ,,Poşta Română” a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp”, anunţa pe data de 27 aprilie Poşta Română.