Doi români cu afaceri de succes în Spania, vizitați de ministrul Muncii: ”Mă bucur că nu și-au uitat rădăcinile”

Publicat: 12 mai 2024, 08:35, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Doi români cu afaceri de succes în Spania, vizitați de ministrul Muncii: ”Mă bucur că nu și-au uitat rădăcinile”
Sursa foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu

În ultimele zile, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Madrid, în Spania, acolo unde, pe lângă întrevederi cu oficiali spanioli, a mers să viziteze și comunitatea de români. Printre conaționalii stabiliți în peninsulă se numără și doi antreperenori care au dezvoltat afaceri de succes în Spania și pe care ministrul Muncii a ținut să îi cunoască.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a răspuns invitației de a vedea sediul asociației Salva, una dintre cele mai active organizații neguvernamentale românești din Spania în domeniul protecției sociale, care asigură atât alimente membrilor comunității de români care sunt în situații dificile, dar și formare profesională și sprijin în accesarea unui loc de muncă. Totodată, prin dăruirea președintei, Ica Tomi, copiii români găsesc la sediul asociației un mediu românesc autentic, în care ei învață limba, dansurile și tradițiile de acasă.

Citește și: Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: „Măcar 1% din PIB să fie dat de întreprinderile sociale”

Așa cum precizeză Ministerul Muncii, demnitarul român a inclus și vizitarea unor firme românești de succes din Comunitatea Madrid, înființate de Adrian Țudic și Gicu Micu.

Compania de construcții Grupo Tudic, condusă de Adrian Țudic, are în prezent un portofoliu de peste 800.000 metri pătrați construiți în centre rezidențiale, centre comerciale, logistică, birouri din Spania și deține unul dintre cele mai importante parcuri de mașini din Madrid, cu peste 40 de echipamente grele de terasament, zeci de camioane, macarale, gondole.

Ministrul a vizitat și compania ALUMINIO GM, condusă de omul de afaceri Gicu Micu, care produce tâmplărie de aluminiu și PVC în două fabrici din Spania, iar produsele realizate sunt distribuite și în Germania și Franța. Datorită succesului său, Comunitatea românească din Madrid a primit pe 2 mai cea mai înaltă distincție din partea Guvernului Regional Madrid, ca o recunoaștere pentru felul în care s-au integrat și pentru contribuția sa la dezvoltarea regiunii.

În cadrul vizitelor la cele două companii conduse de antreprenori români, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu angajații, a văzut condițiile de lucru și a răspuns întrebărilor pe care oamenii le-au avut cu privire la drepturile și obligațiile lor în raport cu statul spaniol și cu cel român.

Aproximativ jumătate dintre angajații celor doi antreprenori sunt cetățeni români.

”Am întâlnit în Spania doi antreprenori români de succes pe care îi felicit pentru ceea ce au realizat! Mă bucur că nu și-au uitat rădăcinile și că se bazează pe hărnicia și priceperea românilor care au venit pe aceste meleaguri. Avem și un exemplu despre ceea ce înseamnă formarea profesională și adaptarea la nevoile pieței muncii, despre cum se poate parcurge drumul de la lucrător la antreprenor de succes, cum este cazul domnului Micu. Și mă bucur să văd cum un român provenit din Maramureșul istoric, așa cum este domnul Țudic, s-a impus ca unul dintre cei mai mari antreprenori din zona Madrid, generând sute de locuri de muncă. Sunt exemplele cele mai grăitoare ale faptului că prin muncă, ambiție și pregătire continua visurile pot devein realitate, indiferent de obstacolele întâmpinate pe parcurs!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Vizita delegației ministeriale a inclus și Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, având în vedere rolul extrem de important pe care biserica românească îl are în viața românilor care trăiesc acolo.