Atenție! Un lanț de magazine retrage un sortiment de ulei de măsline!

Publicat: 13 mai 2024, 17:32, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Atenție! Un lanț de magazine retrage un sortiment de ulei de măsline!
ulei de măsline retras lanț de magazine

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, luni, o alertă ce vizează un sortiment de ulei de măsline, comercializat prin rețeaua de magazine Mega Image.

Este vorba despre produsul GAEA ulei de măsline extravirgin pentru  salată, 500ml.

Comunicatul Mega Image precizează că produsul a fost retras deja de la vânzare. ”Dorim să vă aducem la cunoiștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul cu numărul de lot L4009 cu termenul de valabilitate: iulie 2025”.

”Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului „clorpirifos”. Menționăm ca lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul „clorpirifos”.”, au transmis reprezentanții ANSVSA.

Cei care au acest produs sunt sfătuiți să nu consume acest ulei de măsline și să-l returneze magazinului de unde l-au cumpărat. Pentru a primi bani pe produsul returnat , trebuie să prezentați bonul fiscal, până la data de 24 mai ac.