Volkswagen explorează, în China, potențialul mașinilor electrice zburătoare
Volkswagen desfășoară un studiu de fezabilitate în China cu privire la mașinile zburătoare, a anunțat ieri cel mai mare producător auto din Europa, alăturându-se, astfel, unui număr tot mai mare de companii care analizează potențialul tehnologic al acestei variante de deplasare.
„Dincolo de conducerea autonomă, conceptul de mobilitate verticală ar putea fi un pas următor pentru a ne aborda mobilitatea în viitor, în special pe piața chineză afină din punct de vedere tehnic”, a declarat grupul german într-un comunicat.
„Prin urmare, investigăm potențialele concepte și parteneri într-un studiu de fezabilitate pentru a identifica posibilitatea industrializării acestei abordări.”
De altfel, CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a spus că compania dorește să dezvolte o dronă care să poată fi autorizată, oferindu-i o modalitate de a participa la această piață viitoare.
China este cea mai mare piață auto din lume și reprezintă, de asemenea, cea mai mare parte a vânzărilor Volkswagen.
Vestea vine în timp ce companiile de la start-up-uri la alți producători auto mondiali concurează pentru a dezvolta „robo-taxiuri” comerciale, sperând să încaseze pe o piață despre care Morgan Stanley spune că ar putea valora 1,5 trilioane de dolari până în 2040.
În plus, față de jucători mariprecum Volkswagen și Airbus, grupuri printre care Joby, cu sediul în SUA, Lilium din Germania și Volocopter, ai căror susținători financiari includ Daimler și Intel, urmăresc astfel de planuri.
Lilium, cu sediul în München, a declarat în noiembrie că va înființa primul său hub american în apropiere de Orlando, punând mai mult de 20 de milioane de oameni în raza de acțiune a aeronavelor sale electrice, care pot decola vertical și au o autonomie de 300 km.