Oltenia de sub munte, un nou film marca Charlie Ottley
Charlie Ottley este un nume binecunoscut publicului român. Producător al BBC el a realizat celebra serie „Wild Carpathia”, dedicată prezentării peisajelor sălbatice ale României. A urmat apoi ”Flavour of Romania”. Acum el a finalizat o nouă producție dedicată țării noastre.
După propriile-i mărturisiri, Charlie Ottley a descoperit România în timpul filmărilor penru „Wild Carpathia”. Filmul a fost difuzat în 110 țări și a fost urmărit de peste 100 de milioane de spectatori.
Fascinat de ceea ce a descoperit în România, Ottley a decis să realizeze o nouă serie, dedicată, de această dată, bucatelor românești: „Flavours of Romania”. A doua serie a acestui film a devenit cel mai vizionat documentar difuzat pe „Netflix”, în 2020.
Charlie Ottley: Sunt foarte mândru să accept rolul de ambasador al Olteniei De Sub Munte.
„Sunt foarte mândru să accept rolul de ambasador al Olteniei De Sub Munte. Cred că aceasta este una dintre cele mai bune inițiative pe care le-am întâlnit în România în ultimii zece ani și este un exemplu perfect despre cum poți lua o zonă sălbatică, o zonă curată a Munților Carpați, și, fără a o tăia sau exploata, să o transformi într-o sursă de venit pentru economia locală”.
Recent au fost încheiate filmările la o nouă producție, dedicată zonei de sud-vest a României. Împreună cu Asociația ”Oltenia de sub munte”, producătorul a realizat un film despre această zonă. Pentru realizarea documentarului au fost necesare patru luni de filmări intense şi cinci luni de editare şi post producţie.
Filmul înfățișează peisajele, oamenii, obiceiurile și tradițiilor din geoparcul candidat pentru intrarea în patrimoniul UNESCO „Oltenia de sub munte”.
Cele mai atractive obiective din filmul lui Ottley
Florin Stoican, catalizatorul proiectelor «Oltenia de sub Munte», ghidul echipei lui Charlie Ottley în calitate de director al Geoparcului, a povestit că noile filmări au vizat unele dintre cele mai cunoscute obiective ale zonei precum bisericile rupestre din Peștera Liliecilor sau Peștera Sfântului Grigorie Decapolitul cum i se mai spune, administrată de Mănăstirea Bistrița Vâlcea, Mănăstirea Arnota, Bolnița Bistriței, Cheile Bistriței, culele de la Măldărești, Mănăstirea Hurezi și ceramica de Horezu, dar și enigmaticii trovanți de la Costești, precum și cea mai veche biserică de lemn de la sud de Carpați, din Marița – Vaideeni.
Charlie Ottley a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol. După ce s-a îndrăgostit de România, și-a cumpărat o casă la Șirnea, unde s-a mutat, împreună cu partenera lui de viață.
Leurda sălbatică și căpșunica, ingredientele dragostei lui Ottley pentru România
„Printre aromele mele preferate din România se numără leurda sălbatică pe care o culegem şi o amestecăm cu urzici proaspete, ulei de măsline, suc de lâmâie, parmezan şi nuci zdrobite pentru a face un pesto cu usturoi sălbatic, sau ciupercile sălbatice pe care le culeg din pădure. Îmi plac mult şi sarmalele cu smântână şi ciorba rădăuţeană cu pâine cu cartofi în unt proaspăt. Sau cireşele sălbatice ori un pahar de căpşunică. România are atât de multe arome speciale…”, crede Charlie Ottley.