Alina Gorghiu anunță o lege care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresorii de copii

Publicat: 29 mai 2024, 16:42, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Alina Gorghiu anunță o lege care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresorii de copii
Alina Gorghiu anunță promulgarea legii care prevede înfiinţarea de centre regionale pentru dependenţii de droguri, alcool și jocuri de noroc

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și de colegul său, Andronache Gabriel, a semnat un nou proiect de lege menit să descurajeze faptele de agresiune împotriva copiilor și să asigure un mediu sigur și liniștit pentru aceștia.

Prin această inițiativă legislativă, PNL își propune să ofere o copilărie fără violență, protejând drepturile fundamentale ale copiilor și sancționând aspru pe cei care încalcă aceste drepturi.

„Copiii noștri au dreptul la un viitor liniștit, un mediu sigur”, a declarat ministrul Alina Gorghiu, subliniind importanța acestui proiect pentru protejarea celor mai vulnerabili membri ai societății.

Măsurile Propuse în Inițiativa Legislativă

Proiectul de lege propus de PNL cuprinde mai multe prevederi menite să întărească legislația în domeniul protecției copiilor și să asigure pedepse mai aspre pentru cei care comit fapte de agresiune împotriva lor:

  1. Creșterea Limitelor de Pedeapsă: Limita de pedeapsă pentru rele tratamente aplicate minorilor va fi majorată de la 5 la 10 ani de închisoare. Această măsură vine în contextul în care în anul 2023 au fost efectuate cercetări în aproape 1700 de dosare referitoare la violența asupra copiilor.
  2. Introducerea Agravantei pentru Consumul de Droguri: Se propune introducerea unei agravante pentru cazurile în care punerea în pericol a minorului este realizată de către un părinte sau un tutore care a consumat droguri. Persoanele implicate în astfel de infracțiuni pot primi o pedeapsă de la 7 la 12 ani de închisoare pentru infracțiunea de rele tratamente.

Angajamentul PNL pentru Protejarea Copiilor

PNL subliniază că punerea în aplicare a acestor măsuri legislative este o prioritate absolută și că este esențial să se acționeze ferm împotriva violenței asupra copiilor.

„Grija pentru copiii noștri este pe primul loc pentru PNL!”, a adăugat ministrul Gorghiu, subliniind angajamentul partidului pentru crearea unui mediu sigur și protejat pentru copiii din România.