Premierul Marcel Ciolacu: Anunț important despre alegerile prezidențiale

Publicat: 31 mai 2024, 20:44, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Premierul Marcel Ciolacu: Anunț important despre alegerile prezidențiale
Veste bună pentru români: scad ratele la creditele bancare, ca urmare a politicilor PSD care produc creștere economică

Premierul Marcel Ciolacu a făcut recent o declarație semnificativă în legătură cu alegerile prezidențiale din 2024. Întrebat dacă va candida, acesta a subliniat importanța unei abordări pas cu pas și a menționat că o decizie finală va fi luată după alegerile din 9 iunie, în consultare cu colegii din PSD.

„La fel ca toate întrebările de până acum, cred că este corect, cum spunea, e un clasic în viață – pas cu pas. Fiind președinte de partid, este normal ca abordarea mea corectă față de colegii mei și față de români să fie să vedem rezultatele la alegeri, după data de 9 iunie, iar pe urmă, tot împreună cu colegii mei, o să luăm cea mai bună decizie,” a declarat Ciolacu la sediul PSD Alba Iulia.

În ceea ce privește o posibilă susținere a candidaturii lui Mircea Geoană, Ciolacu a clarificat că Geoană a exprimat deja că nu dorește să fie susținut de PSD. „Domnul Mircea Geoană a spus că nu dorește să fie susținut de către PSD. Eu nu pot să fac altceva decât împreună cu colegii mei,” a explicat premierul.

Referitor la posibilitatea unui candidat comun PNL-PSD la alegerile prezidențiale, liderul social-democraților a afirmat că „în politică, dacă vrei să ai și performanță, trebuie să știi să lași ușile deschise pentru orice discuție.” Cu toate acestea, el a subliniat că PSD va avea cu siguranță un candidat propriu: „Ce pot să vă spun cu certitudine: este exclusă varianta ca PSD să nu aibă un candidat.”

Întrebat despre eventualitatea unei propuneri către Mircea Geoană de a intra în PSD, având în vedere că sondajele îl plasează pe primul loc în intențiile de vot, Ciolacu a răspuns ironic: „Facem un sondaj, vedem cine este pe primul loc și am terminat,” evidențiind astfel complexitatea deciziei politice.

Conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, aproape un sfert dintre alegători l-ar susține pe Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu (18,2%), George Simion (13,5%), Diana Șoșoacă (12,5%) și Nicolae Ciucă (11,5%). Geoană ar câștiga detașat turul al doilea în fața oricărui contracandidat potențial, inclusiv Ciolacu, Ciucă și Simion.