Dosarul pensiunii din Ostrov: Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

Publicat: 03 iun. 2024, 08:06, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Dosarul pensiunii din Ostrov: Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre o proprietate din localitatea Ostrov, jud. Tulcea, despre care se presupune că aparține primarului. În urma dezvăluirilor, primarul ar fi reacționat vehement, strigând în primărie: “M-au nenorocit!”.

Foto: researchgate.net

Foto: researchgate.net

Investigațiile inițiale au arătat că proprietatea respectivă este deținută de concubina primarului, doamna Stratulat Luminița-Gabriela. Având în vedere situația materială precară a acesteia, construirea unei asemenea clădiri a ridicat suspiciuni în rândul comunității, alimentând speculațiile că fondurile utilizate ar putea proveni din delapidare și corupție.

Locuitorii din Cozieni susțin că au recunoscut obiecte ce ar trebui să se afle în inventarul primăriei pe proprietatea privată a primarului, inclusiv băncuțe și draperii. Aceste acuzații au stârnit indignare și cereri pentru o anchetă oficială a procurorilor DNA.

Un extras de carte funciară confirmă că proprietatea este înregistrată pe numele doamnei Stratulat Luminița-Gabriela, însă rămâne neclar modul în care aceasta a obținut fondurile necesare pentru construcția imobilului. Deși localnicii au semnalat autorităților prezența unor bunuri aparținând primăriei pe această proprietate, Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu a efectuat încă o percheziție, trimițând cazul către Parchetul din Pătârlagele. Până în prezent, nici acestea nu au decis să percheziționeze clădirea.

Apropiați ai edilului au declarat că au mers împreună cu acesta la pescuit și au petrecut noaptea la proprietatea indicată de noi. Aceștia susțin că au fost martori la faptul că primarul folosește frecvent imobilul pentru activități recreative, ceea ce întărește suspiciunile că proprietatea este, de fapt, în uzul personal al acestuia, în ciuda înregistrării oficiale pe numele concubinei sale.

Cetățenii sunt revoltați și cer autorităților să ia măsuri urgente pentru a investiga aceste acuzații. Ei susțin că o percheziție ar putea confirma prezența obiectelor delapidate și ar oferi dovezi clare ale utilizării abuzive a fondurilor publice de către primar și asociata sa.

Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile în fața acestor acuzații grave și dacă se va demara o investigație pentru a clarifica situația.