Tranzacții mixte în ringul BVB, la 60 de minute după deschiderea pieței de luni. Un trader iese din piață pe acțiunile One United Properties

Publicat: 03 iun. 2024, 12:54, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Tranzacții mixte în ringul BVB, la 60 de minute după deschiderea pieței de luni. Un trader iese din piață pe acțiunile One United Properties

Tranzacții mixte în ringul BVB, la 60 de minute, după deschiderea pieței de luni, iar un investitor a anunțat ieșirea din piață pe tranzacțiile acțiunilor One United Properties.

Indicii Bursei de Valori București (BVB) erau variabili, luni, la 60 de minute, după deschiderea pieței, dar, la jumătatea zilei, toți indicii au căzut integral pe roșu.

La o oră după deschidere, indicele BET, care arată evolutia celor mai lichide 20 de companii, era în creștere cu 0,024 la sută, 17.629,88 puncte.

Indicele BET Plus, care arată evoluția celor mai lichide 43 de actiuni cotate, era pozitiv, cu 0,24 la sută.

Indicele Blue-Chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de tituri, era pe plus, cu 0,08 la sută, iar reperul randament al fondurilor de investitii BET-BK era tot în creștere, cu 0,01 la sută.

Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o depreciere de 0,17 la sută.

Singurul indice care a înregistrat o ușoară creștre a fost BET-NG, al celor 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, era, de asemenea, în scădere, cu 0,57 la sută.

Rulajul pieței era de 12.065.723 lei (2.424.442 euro), la un volum de 3.391.937 de cereri și oferte.

De luni, 3 iunie, o nouă companie a intrat la cota Bursei de Valori Bucureşti, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (piaţa AeRO).

Glissando Garden Center, companie specializată în industria de home gardening, parte a grupului timişorean de agribusiness Glissando, a debutat, în urma unei listări tehnice prin care acţionarul majoritar va vinde aproximativ o zecime din totalul acţiunilor.

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, cât şi al restaurantelor KFC în Republica Moldova şi Italia, a anunțat, la BVB, că pentru 2024 are ca țintă şase noi deschideri şi depăşirea pragului de 170 de unităţi în portofoliul de restaurante.

Învestitorii anunță și decizii mai puțin optimiste.

Mihai Nedelcu, investitor pe piaţa de capital locală, citat de ZF, spune că în ultima perioadă a ales să îşi vândă integral pachetul de acţiuni deţinut la singurul dezvoltator imobiliar inclus în indicele de referinţă BET, respec­tiv One United Properties (sim­bol bursier ONE). Totodată a vândut și deţinerea la trans­por­tatorul de mărfuri Transport Trade Services (TTS), pe fondul neperformanței economice a firmei, din 2023.