De Ziua Învățătorului, Ligia Deca s-a aflat printre dascăli

Publicat: 05 iun. 2024, 11:17, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
De Ziua Învățătorului, Ligia Deca s-a aflat printre dascăli
Foto: Facebook

Ministrul Educației Naționale, Ligia Deca, a petrecut Ziua Învățătorului în județul Bacău. Cu această ocazie, a vizitat mai multe școli din zonă.

Localitatea Mănăstirea Cașin a fost și ea pe ordinea de zi a ministrului Educatiei, Ligia Deca. Împreuna cu Mircea Fechet , ministrul Mediului, a vizitat Școala gimnazială Regina Maria. Această unitate de învățământ a fost reabilitată cu fonduri guvernamentale, iar clădirea Sălii Multimedia din incinta școlii, a fost reabilitată cu fonduri europene.

Cu ocazia Zilei Învățătorului, Ligia Deca a transmis și un mesaj către toți dascălii din România.

„Vă mulţumesc, dragi învăţătoare şi învăţători, pentru dedicare, pentru pasiune, pentru că sunteţi, zi de zi, lângă copii!  Astăzi, când îl sărbătorim pe fondatorul primei instituţii de învăţământ cu predare în limba română la Bucureşti, Gheorghe Lazăr, celebrăm vocaţia – pentru că a fi învăţător este o meserie de vocaţie. Ştiu că, dincolo de creşterile salariale sau de investiţii, ceea ce vă face să rămâneţi în sistem este respectul pe care-l primiţi în societate. Ştiu că doar înţelegând câtă nevoie avem de profesori şi construind acel sistem care îi atrage şi-i menţine pe cei mai buni absolvenţi în cariera didactică vom reuşi să ajungem la societatea pe care ne-o dorim pentru copiii noştri”, a transmis Ligia Deca pe Facebook.